Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

En vanlig dag som frilansfotograf

Livet som frilansfotograf är inte alltid så glamouröst, men oftast väldigt kul. Ett regelbundet uppdrag för mig är att fotografera nya produkter i Scouternas webbshop. I fredags var det dags igen.

Min ihopfällbara fotokärra är packad med min portabla fotostudio.

De flesta bilder tas mot en träbakgrund - ett genomgående manér för alla rena produktbilder. Men vissa produkter fotograferas i miljö och med scouter som modeller, särskilt om de ska användas till annonser i Scouternas tidning.

I fredags fotograferade jag ett antal nya produkter mot träbakgrunden, men det blev också några bilder utomhus på en ny jacka.

Inlagt 2018-11-18 21:43 | Läst 2410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Värdefullt!
- hawk
Hej,
Det är alltid givande att arbeta med ungdomar.
Ha det bra
Bob
Nu ska jag för första gången bli lite gnällig och tråkig i en kommentar. Och så blir jag det när det är självaste Redaktörn som är mottagaren också. Hur dum kan jag bli egentligen?

Men hur som helst, i Regler Kring Bloggar står att bloggen inte får användas för reklam. Och här visas inte bara bilder med reklam utan det ges också en länk till en shop.

Jag förstår den goda intentionen. Men ändå? Det bör väl vara lika för alla?

Och nu hukar jag mig för Redaktörns vrede, och säger:

Hav misskund!
Håkan Eklund 2018-11-19 07:35
= ett gott ändamål = förmildrande ... :-)
- hawk
Svar från froderberg 2018-11-19 09:52
Jag har faktiskt inte haft en tanke på att göra reklam eftersom scoutshopen borde vara helt ointressant för andra än scouter, och de exponeras ju ändå för denna reklam på annat sätt.

Bloggarna är vårt friaste forum på sajten. Att publicera annonserar som en typ av arbetsprov är helt okej enligt mig. Däremot kan man diskutera länken. Min tanke var att andra skulle kunna gå in och titta på mina bilder där.