Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

På väg till LP Foto

Idag promenerade jag från redaktionen i Gamla stan upp till LP Foto för att lämna in en nästan helt oanvänd Leica M6 TTL som tillhört min pappa. När jag kom dit hade de fullt upp med att gå igenom den billast med Leica- och Hasselbladsprylar som jag lämnat in för två veckor sedan. 

Håll utkik efter auktionen som kommer att hållas den 27 april.

Inlagt 2019-03-07 21:23 | Läst 2897 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag har en gång förut varit tråkig och sur gubbe genom att ha anklagat ett inlägg från dig för att vara reklaminlägg. Nu upplever jag reklambilder igen. Tydligt. Men du har säkert ånyo en vältalig förklaring. 😉
Svar från froderberg 2019-03-08 11:47
Som jag ser det handlar bilderna om att unga har liknande ideal för hur de ska vara klädda och värdesätter samma varumärken. När jag var liten skulle alla ha Salomon-ryggsäckar. Att ett varumärke exponeras i bilden har inget reklamvärde att tala om.
Jag skall också lämna några grejer till LP.
Å hoppas du behåller någon Leica för eget bruk.
Även om man inte köper något, så är det intressant och trevligt med att gå på LP Auktionerna. Anders Engman med flera andra kända fotografer och fotoprofiler brukar vara där, även Bob Bovin. Och vill man fynda, så är LP ganska billiga, om man jämför med priserna på ebay! Å på ebay får man inte känna på grejerna heller, så lycka till!
/B

Ps. Å ursökta att jag nämner Leica, igen, det blir ju nästan reklam, då jag talar ganska mycket om Leica i mina bloggar också! ;)
Svar från froderberg 2019-03-08 11:48
Du får nog skynda dig om du ska få med prylarna till vårens auktion. Jag behöll en Leica M9 med Summicron 35/2 och Noctilux 50/1.
Men nu tog du inte rakaste vägen till LP om du kom från Gamla Stan ;-)
//Bobs corre Mia
Hej,
Det är nog klokt att lämna din pappas fina Leica samling för försäljning på LP. Där får de säkert nya förstående hem.
Fint att du behöll några Leica juveler som minne efter en fin man.
Vi siktar på att besöka min corre Mia när auktionen äger rum på Nalen.
Det är bra att du gör reklam för LP, den behövs i lilla landet utom sig.
Ha det bra
Bob och Ninni
Jag var en gång i tiden med i samma ”leicaklubb” i Malmö som du och din pappa. Kanske jag kommer att känna igen några godbitar från den tiden..../Jan Eric
Svar från froderberg 2019-03-08 17:05
Kul att höra. Du får kolla på vad som bjuds på auktionen.
Var det en Leica M6 TTL, kromad? Kan ha varit den jag sålde till honom, för en kompis räkning, för ett antal år sedan. Hoppas du får bra betalt!
Svar från froderberg 2019-03-08 18:49
Detta var en M6 TTL 0,85 i nyskick med plasten kvar under och i kartong. Jag köpte den åt honom på Brunos fotohörna i Gamla stan för några år sedan. Din kromade M6 var inte en TTL.

Lämnade också in en svart M6 TTL, M7 Scandinavia, M5, M4-2, M4, M3, M2, M1 och japansksåld Leitz Minolta CL. Syrran tog en M6 och jag en M9. Och så lämnade jag in en massa M-objektiv, ett drygt dussin R-hus plus gluggar. Också två Mamiya 7II och ett gäng bladade med gluggar. I sommar ska jag plåga med Hasselblad X-Pan med alla gluggar som jag behöll.
Johan Pihl 2019-03-10 18:01
Det var många fina prylar, det. Har själv haft några Leica M4-2 med Summicron 35, och några Minolta CLE med 40mm/2,0 och 28mm/2,8 (dock aldrig den mindre, Leitz Minolta CL). Jag ska kolla in LP-auktionen den 27 april, antingen på nätet eller om jag beställer katalogen (alltid trevlig att sitta och bläddra i). Ser fram emot att se lite panoramabilder tagna med din Hasselblad X-Pan, i sommar. (Om det hänt din far något som lett fram till att ni nu säljer alla prylarna, så beklagar jag detta.)