Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

PK när Nikon lanserade DF

Kolla in de här produktbilderna från Nikon. Ser du skillnaden?

Kjell Ekholm inspirerades av bilden ovan och tog sin egen variant. Den publicerades här.

Inlagt 2013-11-11 20:46 | Läst 6952 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Och vad är hemligheten? Att Whiskeyglaset saknas i andra bilden? Och Kjells bild är en F3? Det är mycket bättre ljussättning i originalbilden. Hälsn, LO
Hej,
I Japan är ett glas whisky tecken på sofistikerad.
Ha det bra
Bob
syntax 2013-11-11 21:54
Och här kanske att man är på fyllan om man låter sig förföras av Nikon Df... :-)
Det är kul att försöka göra en copycat.
Jag gjorde en HCB grej för några år sen i samma anda: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/2286045.htm?set=mp

Vad whisky har med fotografi att göra måste man nog fråga en reklammakare om. Kanske någon form av exklusivitet?
Whiskeyglaset tycker jag är fräckt i bilden, rent bildmässigt alltså, och det är säkert som Bob påpekar "rätt" i vissa länder. Hade det varit nåt med Nikon så skulle dom ju sålt den med den gamla 50/1,4 optiken i metall, som ser ut som den på bild. Dom linserna var det känsla i, att tvingas köpa kameran med ett plastigt 50/1,8 är ju lite trist. Nu har ju tyvärr inte Nikon några sköna objektiv av den gamla sorten kvar längre. Jag har inte kännt på kameran ännu, men jag ska göra det, rädd att den känns för stor o bullig.Ha det fint allihop, LO
Jag måste tyvärr medge att jag glömde whiskeyglaset trots att jag gillar drycken ifråga! Dessvärre måste jag också medge att ljussättningen inte blev inget vidare - det var svårt att få till med endast naturligt ljus en väldigt mulen dag i Skåne och med en gammal Canon 1Ds inköpt dagen innan (är nog inte bättre fotograf än så). Det var bara ett infall jag fick att efterlikna reklambilden efter all "snack" om Df:en. Det var inte många som uppmärksammade bilden så det var nog ingen bra idé - att jag har en drös av gamla Nikongrejer (bl a 43-86 zoomen) bidrog nog också till infallet. Kul ändå Magnus att du var en av dom få som tittade på bilden och så pass mycket så att du observerade att whiskeyglaset fattades :)
Inser nu att det fanns två versioner av bilden ute på nätet. Intressant! När jag första gången såg bilden var det med glaset och när jag gjorde bilden använde jag bilden där glaset inte var med, Det var förklaringen till att jag "glömde" en så viktig detalj. .Ännu en gång, väl observerat Magnus!