Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Tog med Fujifilm X-T20 och X100F till New York på sportlovet

Under sportlovet tog jag och sonen och åkte till New York. Det innebar att jag hade rätt låg fotoambition jämfört med när jag reser själv. Jag valde att ta med mig Fujifilm X-T20 och X100F som jag ändå håller på att testa. Kamerorna klarar för all del även mer ambitiös fotografering, men det passade bra med lättare och mer kompakta kameror än jag normalt använder.

Jag har inte hinnit "framkalla" så så många bilder än eftersom jag har fullt upp med ett antal frilansuppdrag vid sidan av jobbet på Fotosidan. Idag plåtade jag till en organisations bildbank och igår fotograferade jag en VD till en årsredovisning. Men tre bilder kan jag i alla fall bjuda på.

Superhjältar. Microsoft store på 5th Avenue med Fujifilm X-T20.

Brooklyn Bridge med Fujifilm X100T.

Pågen på Times Square, Fujifilm X-T20 med 10-24/4.

Vän av ordning undrar antagligen vad jag tyckte om kamerorna. Jodå, X100F har blivit lite av en favorit. Den är är verkligen som gjord för gatufoto. Den är lätt att ha med sig och fotograferingen blir väldigt spontan. Kanske även jag jag faller till föga och skaffar mig en Fujifilm?

X-T20 är väldigt kompetent och samtidigt kompakt kamera, men personligen faller jag mer för X-T2 (som dock kostar mer).

Inlagt 2017-03-11 19:09 | Läst 2000 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Skulle du kunna testa 100F kameran i motljus för att se ifall du skulle kunna provocera fram ett rutmönster ?

min Xpro-2 hade problem med att i motljus så blev det ett kraftigt magentafärgat rutmönster över hela bilden.
(exempelbilder: http://sv.tinypic.com/r/n50682/9 )

Fuji själva säger att det ska betraktas som en lensflare och att jag ska byta vinkel och undvika motljus.
Är nyfiken ifall det är åtgärdat till X100F som ska ha samma sensor. För bortsett från det där så är det fantastiska kameror.
Å så skall det bli intressant att se flera bilder från New York!
Den där X100T-bilden e spännande!
Litet Bladerunner typ!
/B
Ser att du liksom jag håller på att testa x100f. Ser fram emot din recension. Härlig nattbild du fick till med den. Lite synd att det inte går att se exif-info på bloggbilderna, hade gärna velat veta det på din x100f bild här (liksom på många andra bilder jag kikar på i bloggarna).
Svar från froderberg 2017-03-12 19:34
Exif för X100F-bilden är 1/30s f/2,8 ISO 6400.