** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Utnött motiv, ja - men ändå


Ett obligatorium. Runsala, Åbo 14.5.2013. Foto: Håkan Eklund.

Jag vet, vitsippor är lika "ihjälfotograferade" som havsörnar och björnar. Men ändå är de lika förförande; ett obligatorium. Varje år.

Jag fotograferar inte utifrån tänkandet att kanske någon annan har tagit en likadan bild, eller att miljoner fotografer tagit samma motiv. Det vet jag att "de" gjort. Många gånger om.

För mig är fotograferingen en del av njutningen av att trivas ute i naturen. Och om jag behöver en bild till något, så kan jag ju inte använda andra människors bilder, utan måste se till att jag är självförsörjande.

Och vad skulle ett fotodagboksprojekt som 365-dagar vara utan blommande vitsippsmarker ...

Nr 134/365.

Inlagt 2013-05-14 17:11 | Läst 1015 ggr. | Permalink
Visst är det så - sipporna är lika fantastiska varje år och måste förevigas! Det behöver du inte ursäkta dig för ... :-)
Vi är nog många som tar de där bilderna som redan är tagna många gånger om, inte bara av andra utan av oss själva också. /G
Njutbart är det verkligen och verkligen värt att fota varje år!
Jag kan inte heller låta bli - varje år! Har börjat kalla dem för "Skitvippor".
Det där känner man igen. Gick härom dagen längs en å som kantades av vitsippor och visst blev det massor av bilder. Det är som du skriver, njutningen är att söka och finna det man söker. Kanske ägna timmar åt att ta bilder som jag vet att andra tagit och mycket bättre men dom är inte mina bilder.
Sten