FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ovanpå Hitlers bunker


Livet går vidare. Berlin 26.11.2014. Foto: Håkan Eklund.

Under bostadskvarteret på bilden ovan låg de underjordiska bunkrar där Hitler gömde sig i slutskedet av kriget och sen tog livet av sig den 30 april 1945, tillsammans med Eva Braun.
Också propagandaminister Joseph Göbbel med fru tog här livet av sina sex barn och sen sig själva, innan ryssarna kom.

Inlagt 2014-11-30 18:14 | Läst 4393 ggr. | Permalink
Här kan man tala om moderna tider skräckkabinett. Stämningen i bunkern med det dag efter dag dämpade mullret från striderna ovanför gav nog en ragnarrökstämning som trängde genom märg och ben. Man hade spelat bort ett helt imperium, och nu var det bara detta kvar.
Magda Göbbels avlivade alla barnen genom att först ge sömnmedel, därefter giftspruta.
Svar från Håkan Eklund 2014-12-01 21:14
- - - och sen fortsatte skräckkabinettet i Östberlin, där ryssarna förde takpinnen, som i sig blev en fortsättning på nazisternas huskur, där man inte brydde sig om humanitet ... När man gjorde allt och alla till fiender, där ingen kunde lita på någon, inte ens egen familj och egna vänner.
- hawk
Det är saker som tål att påminnas om. Även om det är fruktansvärt. När jag hör talas om Göbbels eller ser de fasansfulla bilderna på den döda familjen så känner jag en vedervärdig olust, sorg och mår nästan illa. Hur kan man göra så med sina barn? De där människorna måste ha varit riktigt sjuka i skallen.

Bilden och din korta bildtext berör verkligen!
Svar från Håkan Eklund 2014-12-01 21:15
Det värsta är att motsvarande "sjuka i skallen-typer" fortsätter att verka, i olika delar av världen.
- hawk