FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Njuter av förändring


All mat på glöd. Pandrosbacken, Kimo 27.6.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 178/365.

Det bästa med det enkla livet på ett sommartorp utan el, rinnande vatten och andra urbana bekvämligheter - är det jordnära.

För mig är kontakten med förfädernas enkla liv viktig, åtminstone under semestern. Jag vill inte att ett fritidshus skall vara en kopia av det vanliga bekväma boendet, som många  föredrar idag. Jag (och frun) njuter av förändring, det jordnära.

Här på farfars gamla gårdstun hade man i tiden brunn på gården för dricksvatten (grundvatten), på farfars tid fanns det ingen el - och så vidare. Och på stugan vill jag varken ha radio eller teve. Frukosten görs på Trangia, middagen på glödbädd (ovan). Samtidigt som den blir klar hinner jag med min Dart-träning.

Det enda moderna som jag har är smarttelefonen där jag kan tjuvtitta på världens gång, om jag vill. Oftast vill jag inte. Det är viktigare att följa med när svartvita flugsnapparnas ungar skall lämna holken (har sex häckande par). Jordnära.

Behöver jag jobba och kommunicera (som nu ...), bl.a. med mina kursdeltagare, åker jag till en landsvägsrestaurang vid allfartsvägen, nära havet - med Västerbotten på andra sidan.

Inlagt 2017-06-30 12:32 | Läst 3691 ggr. | Permalink
Visst är det skönt, och kanske till och med nödvändigt att ibland skaffa sig andrum och komma iväg bort från vårt ständigt uppkopplade och tillrättalagda samhälle. Även enkla och vardagliga saker och gärningar får ett eget värde, man behöver aldrig "skynda sig", utan gör det som ska göras i egen takt.
Upprepar mitt gamla mantra: Det är bra för själen!
//GöranR