FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fick följa efter


Födosök på en stockhög. Salo 23.10.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 296/365.

Träffade på en spillkråkshona som höll till på en upplagsplats vid järnvägsstationen i Salo. Hon födosökte på stockar och massaved, en del halvt förmultnade, träd som lika bra kunde ha blivit kvar i skogen, istället för att ruttna bort på ett virkesupplag.

En del av virket, bl.a. björkmassaved, hade legat så länge att det var genomruttet, värdelöst för vilken industri som helst.

Inlagt 2017-10-23 19:40 | Läst 1325 ggr. | Permalink
Ja skogsindustrin håller på att ta död på all biologisk mångfald. Man vill inte behöva ta hänsyn i framtiden utan allt ska förvandlas till industriskog. Dom kommer tyvärr att lyckas. På mina bilder sid 7 har jag en bild på en vedtrave. Räknade till 250 årsringar på en stock. Det mesta var ihåligt. Skogen avverkades september 2010 och träden ligger 7 år senare fortfarande kvar. Innan avverkningen tog jag med mig både skogsstyrelsen och länstyrelsen för en bedömning. Skogen hade gjort mer nytta om den fått stå kvar.
Sten
Spillkråkan är en barndomsfågel för mig, är uppväxt i skogarna, minns så väl hur det var att se på dem när jag ser din bild.
Har inte sett Spillkråkor så ofta och därför tycker jag det är extra roligt när man får se dom på bild.
Tycker dom är fräna!