FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Det blir tydligare för var dag


Ung och gammal. Åbo slott 25 mars 2019. Foto: Håkan Eklund. Nr 84/365.

När trumpens nylle är på teven, byter jag kanal. Han skall inte förorena vårt vardagsrum.

Han är en delorsak till att jag för var dag som går inser hur mycket jag avskyr politik, och politiker. Ett makabert skådespel.

Brexit, Maduro, Putin, Nord Korea, despoter i bananrepubliker i tredje världen - alla visar de på samma korrumperade koncept, där maktbegär, pengar och rövslickande lakejer exponeras å det allra grövsta och där naiva och okunniga väljare dras med i samma trall.

Fy för den lede. Titta på gamla hederliga republikaner i USA, hur de fallit till föga för en utpräglade svindlare - att de täcks?

Här i vårt lilla taigareservat är det riksdagsval i vår. Hittills har jag stött det lilla språkparti som har kämpat för svenskan i Finland. Men nu är det så många i det partiet som fallit till föga för populism beträffande vårt naturarv, att jag överväger att för första gången i mitt liv strunta i dem.

De få som visar något intresse för naturfrågar, är sådana som skriker sig hesa över att det finns för många vargar, det finns för många storskarvar, det finns för många gråsälar, det finns för många havsörnar, att ålänningarna skall få ha sin vårjakt - eftersom de tror att det är det som deras väljare vill att de skall jobba för. Frågor som INTE har någon som helst samhällelig betydelse.

Om det inte finns en enda som inser att det är ett betydligt större problem att vi FÖRLORAR en massa arter, i och med att markägarna fritt får förstöra livsmiljöer - i ekonomins heliga namn.

Att hållbar utveckling handlar om att balansera ekonomi, ekologi och sociala aspekter - tycks ingen finlandssvensk politiker begripa sig på. Och det är de inte ensamma om. Det finns trumpar överallt - jävlar vad besviken man blir på mänskligheten.

Inlagt 2019-03-25 18:50 | Läst 1300 ggr. | Permalink
Oj vad bra skrivet! Det blev allt skit på en gång.. håller troligen med om allt..
Hälsn!
Svar från Håkan Eklund 2019-03-25 22:30
:-), ja ibland blir man cynisk ...
hawk
Jo. men det finns en del bra folk också.
Hälsn.
Svar från Håkan Eklund 2019-03-25 22:31
Tack och lov!
- hawk
Varför ska ni klara er från kappvändarpartier. Här vänds kappor hela tiden beroende varifrån det blåser. Det är ju så här också, vargarna tar jägarnas älgar. skarven skitar ner finfolkets skärgårdsöar, sälen äter upp fiskarens fisk. Ja man undrar var alla idioter kommer ifrån.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2019-03-25 22:32
Ja, samma skit överallt ...
Jag trodde att dagens informationsflöde skulle göra folk klokare, men så verkar det inte.
- hawk
Svårt att hitta bra kandidat denna gång, då man ju samtidigt väljer ett part. Det blir i ännu högre grad att välja den minst dåliga, för bra alternativ finns inte.
Svar från Håkan Eklund 2019-03-26 12:43
Så sant!
- hawk