FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Mötte en överraskning


Kvinnoöverskott. S:t Mårtens 26.3.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 86/366.

Var på väg för att lyssna in eventuella ugglor och kom i skymningen till ett ställe där orrarna tydligen har en spelplats, mitt i ett avskilt odlingsområde. I sälgen på bilden ovan provianterade 16 orrhönor och två tuppar! Så många orrhönor har jag troligen aldrig sett på ett och samma ställe. Ca tio tuppar i terrängen runt om. Tyder på ett kommande gott spel.

Hittade också duvhökens "slaktplats/överlåtelseplats" 30 m från ett bo. Några små dun avslöjade att platsen varit i användning rätt nyligen.

Några ugglor hörde jag inte, tyvärr.

Inlagt 2020-03-26 21:16 | Läst 938 ggr. | Permalink
Vad spännande och roligt! Så där har jag sett Orrar sittandes i Stockholms södra ytterskärgård för 30 år sen.. man såg även ofta spillning på de yttre öarna, har även hört deras kurrande läte ett par gånger, troligen hade dom nån spelplats på släta hällar på de yttre öarna, men jag har aldrig sett något spel även om jag har försökt.. Det är 20 år sen jag såg nån Orre alls där ute, men jag är inte alls ute lika mycket nu, kanske det finns fåglar där även numera, men det vet jag inte..
Hälsn!
Tror inte jag haft 16 hönor på mitt spel någon gång, ändå var det ett stort spel med 40 tuppar som mest. På FB har jag en fotograf från Leiksa ( Esa Muikku) som har haft en flock på 158 orrar. Förmodligen i närheten av Patvinsuo. Vi får hoppas på en ordentlig uppgång för orren.
Sten
Det där var en riktigt fin bild och fin upplevelse att få se så många!