FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Sista lådan


För regnvädersdagar, nu sorterat. Pandrosstugan 10.7.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 192/366.

Nu är det klart, min storstädning av arkivmaterial. Skräp brukar fru A kalla det, men - allt är relativt. Transporterade idag ett billass till "avfallsstationen" med sånt som jag sorterat bort. I kväll gick jag igenom sista låddan, som bara krävde lite omorganisering. Foto- och naturtidskrifter skilt, ett litet urval gamla veckotidningar av publikationer skilt - tyvärr med många som gått i graven (Foto, FIB Aktuellt, Lektyr etc.). Kul att läsa och bläddra igenom under regnvädersdagar.

Det slår mig hur många nummer av t.ex. Foto som körde med lättklädda tjejbilder på omslaget, sånt skulle väl inte gå hem idag?

Ur samlingen ovan hittas två av mina bilder: räven nere till höger på en kalender som ett tryckeri gav ut samt storspoven på Finlands Naturs omslag 1978, bilden tagen nere vid havet - fem kilometer från vår Pandrosstuga.

Tidskriften Skärgård uppe till vänster (som jag basade för under femton år) är ett temanummer om naturexploatering, omslaget från Malta där jägarna fortfarande skjuter ner alla rovfåglar som kommer inom skotthåll.

Inlagt 2020-07-10 22:55 | Läst 806 ggr. | Permalink
Ja det var mycket bröst på fotos omslag på den tiden. Sixten Jonsson var ganska förgrymmad för det där. Jag har också flera av dom där numren kvar. Ett som jag särskilt vårdar är ett nummer där Christina Lindberg är på omslaget. Hon var en av de mer kända "brudarna" på den tiden. nu var det inte för bilderna på henne jag sparat tidningen utan ett reportage om och med Stefan "Tarzan" Melander. Travkusken och hästägaren som haft stora framgångar. Han började som mycket ung att fotografera på travbanorna. Riktigt roligt att läsa.
Sten