FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Äntligen björnunge


Årsunge. Vuokkiniemi, Ryssland. 13.8.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 224/364.

Under åtta års tid har jag då och då haft möjlighet att fotografera björnar från gömsle. Men ändå har jag aldrig sett björnungar. Orsaken är vargflockar i området, bland annat.

Men idag har jag fotograferat björnunge i träd (där den övernattat) i Vuokkiniemi by i Ryssland. Utan gömsle. Björnungen är utan mamma (som skjutits ...) och ungen lever i skogen utanför byn, och är mycket skygg.

Ibland sätter man ut gröt som sen varje morgon är bortäten.

Här har jag och Lassi Rautiainen stått stilla i en timme, och ungen kommer sakta ner från sitt gömsle i den stora granen. Väl nere försvann den snabbt i den höga vegetationen.

Inlagt 2015-08-13 23:28 | Läst 842 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Ett tufft liv för en liten björn. Kan tänkas han slipper bli vargmat, om han håller sig runt byn.
Grattis till björnungen Håkan men samtidigt lite tragisk läsning. Vi har sett björnungar i Kanada med sina mammor och det är en fin upplevelse.
Hälsningar Lena
Tråkigt att man skjutit mamman. Jag var på ett föredrag av en författare, fotograf och forskare som rest till Uralbergen för att studdera den skog som finns där. Med sig hade han tillsynsmän som skulle se till att ingen tjuvjakt förekom. Han undrade vem som satt upp alla fällor längs den flodstrand dom färdades. Det var tillsynsmännens fällor. Ett extraknäck.
Sten
Hihi, vilken gullig liten björnunge, fin bild, LO

Skriver om

Arkiv