FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Där himlen är hög


Stora Alvaret, Öland. 14.8.2009. Foto: Håkan Eklund.

Ett ställe dit jag kunde flytta när som helst är Öland! Det mesta som finns på ön tilltalar mig: det öppna landskapet, fågelstråket, bebyggelsen, fornhistorien, Ottenby, Naturbokhandeln. Allt!

Kom idag hem efter några dagar på Öland med Artkursen. Vi bodde på Ottenby vandrarhem och var med på några högklassiga naturvandringar med experter från fältstationen i Skogsby (www.portentillalvaret.nu).
Däremellan gjorde vi egna utflykter, främst till vadarstränder där det vimlade av sibiriska vadare. 

Trots att jag besökt Öland ett tiotal gånger tröttnar jag aldrig på detta ställe. Kände hur det kittlade i avtryckarfingret beträffande landskapsfotografering, men hade aldrig tid att ställa upp kameran på stativ och jobba "på riktigt". Som kursledare och chaffare gällde det att sköta andra saker än att själv fotografera. Men jag tänker komma igen, ensam.

En dag prövade vi på öns matspecialitet kroppkakor, men dem gillade vi inte speciellt mycket. Däremot var raggmunkar med fläsk en positiv upplevelse! Det var rejäl "bondmat".

Inlagt 2009-08-18 22:40 | Läst 3965 ggr. | Permalink
Dramatisk himmel med stenmuren som ger ögat en riktlinje in i bilden. Snyggt! Skulle vara kul att se den i större format.

/Niklas
Svar från Håkan Eklund 2009-08-19 18:16
Vi hade Alvarvandring med docent Eje Rosén och jag hade inte tid att fotografera med större eftertanke och intensitet ..., men visst går det att få något med ändå.

h. Håkan
Måste säga att Du har en av dom trevligaste bloggarna här på fotosidan. Alltid intressant, lättläst och kryddat med bra bilder.
Besökte själv Öland i våras, och var då framme vid naturbokhandeln i Stenåsa men den va inte öppen. Tråkigt.

Mvh Micke
Svar från Håkan Eklund 2009-08-19 18:18
Tack för orden. På vägen hem skulle vi igen till naturbokhandeln, men det var måndagförmiddag - och butiken öppnade först kl.12 (vi var där kl.11), och kunde inte vänta.
Mvh Håkan
Kan bara hålla med dig, Öland är ett vackert ställe med många fina fotoställen. Ska försöka ta en långhelg till hösten och åka dit. Finns en hel del pensionat som man kan ta in på till ett inte allt för dyrt pris.

/Gunnar
Svar från Håkan Eklund 2009-08-19 18:19
En höstvecka på Öland ingår i mina "framtidsplaner", massor med fina logialternativ.

mvh Håkan