FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En rak linje på kartan


Vägingenjörens dröm. R8, södra Österbotten. 30.1.2019, - 6 C. Foto: Håkan Eklund. Nr 30/365.

Inlagt 2019-01-30 19:50 | Läst 3319 ggr. | Permalink
Hej Håkan.
Det kan mycket väl vara så att det är ingenjörernes dröm, men vel knappast bilisternes. Det verkar nästan oöverstigligt och sömnigt. Jag kommer ihåg att en gång på 80-talet var vi i Östtyskland och körde på en sådan 253 km lång motorväg med bara 80 km per timme - suck suck.
Härligt vintermotiv.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Håkan Eklund 2019-01-31 07:13
Under vintern är de egentligen bara bra med spikrak väg, när det är halt (kan köra aningen fortare ...). När körningen är från A till B, dvs. ingen sightseeing, så tycker jag om att det är raka rör. Allt är relativt.
- hawk
För att travestera Fänrik Stål: "Därom kan jag också ge besked. På den vägen har även jag varit med.

På motorcykel! Jag hade kört upp till Gällivare för att jobba en vecka, och så tog jag vägen ner längs svenska Tornedalen, korsade gränsen vid Haparanda - Torneå, och körde kustvägen, R-Åttan ner till Åbo för att slutligen ö-skutta med färjorna hem. Ibland trodde jag inte mina ögon. Har bara sett en likadan väg senare, på väg från Alaska över Kanada och ner mot den södra delen av Alaska, The Buckethandle.

Bilden väcker minnen.//GöranR
Svar från Håkan Eklund 2019-01-31 07:15
Det speciella med denna kustväg är att man bara har kontakt med havet på ett ställe mellan Åbo och Uleåborg, detta i min hemkommun Oravais (där vägen rundar Oravaisfjärden på nära håll), nära slagfältet, där Sverige förlorade sin östra rikshalva ...
- hawk
gorred 2019-01-31 11:45
Just det, jag minns hur man körde som i en korridor i skogen utom på ett ställe, alltså Oravais, och då jag avsiktligt tog av in mot Jakobsstad, liksom en slinga som viker av från stora vägen, kändes som en lättnad att få svänga lite....