FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En verklig servärdhet


Cleared for landing. Hornborgasjön 7.4.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 97/365.

Det som gläder mig mest med Hornborgasjön är att se natur "förädlat" till en verklig sevärdhet och publikmagnet. 

Natur är en undervärderad resurs som publikattraktion; alla turist- och samhällsutvecklare/-planerare borde åka till Hornborgasjön och se hur man gör (gjort) där, och det är ju en lång historia, som räknas decennier bakåt, när sjön restaurerades.

Idag räknades 22 500 tranor vid sjön (och massor med andra spännande arter); ibland kändes det som om det fanns lika många människor! Härligt. Och en verkligt fin vårdag, när allt bara stämde.

Och vilket vacker område! Det småskaliga (härligt "gammaldags") landskapet öster om sjön gav mig Ölandskänsla; vilket mysigt område!

Sverige ÄR vackert!

Inlagt 2018-04-07 21:20 | Läst 333 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Vad roligt att det var så bra! Har själv varit där endast en gång, och det var senare på säsongen när det endast fanns någon enstaka 'strötrana' kvar..
Hälsn!
Ja, Sverige, och Skaraborg framförallt är vackert. Och det finns väldigt mycket mer att se i det här området; medeltida och tidigare kyrkor, klosterruiner och gravar, rester efter vikingagårdar och förkristna kyrkor och landskapet är fantastiskt.
Hornborgasjön är speciell. Jag är glad över att man i alla fall lyckats restaurera sjön så här pass.
//GöranR
Fin bild. Jo det är en fin plats, var där några gånger när jag bodde i närheten av Göteborg. Kanske åker jag en tur i mitten av april om det är kvar några tranor då. Har försökt vara där i soluppgången för att få deras landningar i motljus, då brukar det vara en tidigt start, innan man vaknat.

Skriver om

Arkiv