FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fick en räv på köpet


Iväg med kvällmåltiden. Mietoisviken 22.3.2018. Foto: Håkan Eklund.

Ja, ni vet hur det känns när man upptäcker att ens kreditkort är borta. Inte kul. Satte mig ner med en kaffe och började metodiskt spåra mina steg bakåt. Insåg att jag senast använde kortet igår på eftermiddagen när jag tankade bilen. Minns att det blåste kallt och att jag snabbt satte kortet i ytterfickan på jackan; troligen glömde jag sen att sätta in det i plånboken.

Sen insåg jag att det bara kunde ha ramlat på två olika ställen: i bilen, eller ute i terrängen där jag rörde mig efter tankningen. Kollade bilen, nix. Sen var det bara att köra 45 km norrut till det ställe jag var på igår. Hade parkerat på två olika ställen, tänkte att det kanske ramlat ur fickan när jag steg ur bilen.

Efter solnedgången kom jag fram till första stället. Finkammade parkeringsplatsen, noll. Började köra till nästa. Då ser jag plötsligt en rödräv fånga en sork i dikeskanten, såg bara hur den från ingenstans hoppade jämfota ner och blev stående. Jag stannade bilen och tog snabb fram 500 mm, som var onödigt bra undanstoppad, jag var ju inte precis inställd på fotografering när jag sökte mitt kreditkort, men hann  ta några bilder innan räven tassade iväg bort över åkern med sin munsbit.

Det var nästan mörkt när jag kom fram till följande parkeringsplats. Steg ur bilen och inom 30 sekunder ser jag kreditkortet, lite nersmält i dagmejan på det isiga underlaget.

Jippiiiiiiii! Ibland har man tur.

Inlagt 2018-03-22 19:31 | Läst 1450 ggr. | Permalink
Det var ju ett lyckligt slut och med dubbel tur
Det kan man kalla för tur. Är ju så mycket besvär med att spärra och få nytt kort. Det blev en riktigt fin rävbild på köpet. Har aldrig tappat något kontokort men objektivlock och skruvar till stativ har jag tappat många gånger. Turligt nog har jag hittat igen allt ofta flera veckor senare. Mina glasögon har jag dock inte hittat, kanske för jag inte ser utan. ( fått köpa nya nu )
Sten
Grattis! Ibland finns turen där trots allt.. Tror att det var en 'turräv' du fick på köpet..
Hälsn!
Bra gjort, målmedvetenhet och energi lönar sig! Dessutom en fin bild!/ Björn T
Det finns en mening med allt. Rävbilden skulle inte finnas utan ditt borttappade kort.
Dubbel tur grattis! Du borde köpt lotter också. Riktigt fin rävbild med sork.