FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ugglenatt ute i norra Kvarken


Pärlugglenatt på Valsörarnas fågelstation. Nattens andra uggla. Foto: Håkan Eklund.

Kl .20.30 = tomma nät (4 x 10 m)
Kl. 21.30 = första pärlugglan fångad och ringmärkt, flög österut, mot Finland, alltså en rikssvensk uggla. Satt länge och tittade på oss innan den flög.
Kl. 22.00 = inget
Kl. 22.30 = en uggla till, blev ringmärkt. Satt en stund i rönnen utanför stationen (bilden), flög sen mot Sverige, alltså en finsk pärluggla, årets unge. Utanför är det öppet hav fram till ögruppen Holmöarna utanför Umeå.
Kl. 23.00 = inget
Kl. 23.30 = en uggla, blev ringmärkt, flög mot Sverige
Kl. 24.00 = inget

Inlagt 2020-10-10 21:17 | Läst 488 ggr. | Permalink
Häftigt ! Så länge sedan jag såg en pärluggla. Den har försvunnit helt från mina marker. Var med på en ringmärkning någon gång på 90 talet. Det var sista gången. Per Aspenberg som ringmärkte då har heller inte hittat några häckningar efter det. Däremot fångar även han pärlugglor på hösten. När det fanns i mina marker kunde jag hör 7, 8 stycken runt om i skogarna.
Sten
Roligt, grattis!
Två fina bilder, imponerande ögon. Tre ugglor på en kväll, måste vara bra resultat. Om jag förstår det rätt så är detta en ö och en naturlig hållplats i flygleden mellan Sverige o Finland men ändå så känns det som att de flesta borde missa nätet, lockar ni på något sätt? Det känns också som osmart att de svenska flyger till Finland och de finska flyger till Sverige, men gräset är kanske alltid grönare någon annanstans?
Ugglors blickar blir alltid väldigt fint, som här! Intressant att ugglorna rör sig mellan länderna så här..
Hälsn!
Kul med klockslagen och vad som hände/inte hände, det gillas!
Fin(a) bild(er)