FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

FOTO - en epok i graven


Sista ledaren i Foto. Åbo 25.2.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 56/365.

Slås med häpnad när jag öppnar senaste nummer av FOTO nr 3/2015 och läser att en 76-årig epok är över (just som jag efter jobbet gjort en tur via Akademen, köpt fototidningen, och slagit mig ner i ett café för en mysstund).

Aller Media har helt sonika beslutat att införliva denna anrika fototidskrift i tidningen Digitalfoto (som jag aldrig sett skymten av ...).

Just så är det inom business, allt och alla är bara pusselbitar som kan köpas och säljas, där tradition och kundrespekt väger noll.

Jag håller helt med chefredaktör Fredrik Helmertz när han säger att fotografier gör sig bäst på papper. Men om alla unga inte inser det utan bara nöjer sig med bilder på nätet - då går det ju så här.

Frid över hedervärdiga tidskriften FOTO:s minne ...

Inlagt 2015-02-25 19:35 | Läst 2197 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

De sista åren har jag köpt Foto sporadiskt. Tidigare prenumerade jag på den. Har de flesta kvar och har nu kommit ner från vinden som jag håller på att tömma. Ska kolla om det är någon som vill ha dom annars måste jag nog slänga dom.
Sten
Jo det är trist, den var en klassiker, från att jag var femton år o blev riktigt fotointresserad köptes den varje månad, det var en höjdpunkt, nästa höjdpunkt var när jag hade plockat potatis en hel sommar o sparat ihop till en splitt ny Pentax Spotmatic, då var jag !6 år och det satt en Tri-X i kameran. Må gott, LO
Lite faktakorrigering i all välmening: Finns ingen koppling mellan Aller och tidningen Digitalfoto (First Publishing AB). Däremot så har Bonniers tagit över FOTOs prenumerationsskuld och köpt FOTOs prenumerationsregister. Bonniers tidning "Digitalfoto för alla" kommer att göras om och få nytt namn, typ "Bonnier digital-FOTO" och ges till alla som har betalt för FOTO.

Skriver om

Innehållskategorier

Arkiv