FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fotoboksfavoriter


Njutning i text och bild. 21.11.2016. Nr 326/366.

Plockade ut några favoriter ur bokhyllan för att i novemberskymningen frossa en stund i text och bild: "Eve Arnold´s People" (2009), "Vuoden luontokuvat 2016" (Årets naturbilder), Sune Jonssons "Livstycken" (2014) och "Vid vägs ände" (1994) med Tor Lundbergs bilder och Hans Andersons text.

För mig räcker det inte bara med bilder, de konsumeras alltför snabbt. Nej, en lagom kombination av text och bilder ger mera.

More is more ...

Inlagt 2016-11-21 18:42 | Läst 1546 ggr. | Permalink
En samling fina böcker. Årsboken har jag ännu inte köpt. Brukar inte få köpa böcker före jul, kan ju hända att tomten kommer. Sune Jonsson är alltid lika intressant. Kan inte komma ihåg om jag läst Vid vägs ände. Däremot läste jag Hans Anderssons bok " Blidka dig blåa ödemark " och tyckte den var helt fantastiskt intressant. Tyvärr köpte jag den inte men lånade den flera gånger på biblioteket. Ett avsnitt om den Ryska familjen som flyttade ut i skogen och levde där i flera år innan dom hittades.
Sten
Sune Jonsson är ju en ikon i fotosammanhang och som Västerbottning känner jag mig lite "hev" varje gång han lyfts fram. En gång på 70-talet hade jag förmånen att få en guidad vandring i Muddus nationalpark med Hans Andersson som ledare. Det var en minnesvärd vandring, så jag blir riktigt nyfiken på "Vid vägs ände". Men jag är säker på att alla dina val är se- och läsvärda!