FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Hannu Hautala


På storskärm i auditorium. Hangö fotofestival 27.9.2014. Foto: Håkan Eklund.

Jag satt längs bak i föreläsningssalen under fotofestivalen med 100 mm objektivet på kameran. Tog då och då bilder av bilder från låg vinkel med en massa huvuden i silhuett i nedre kanten. Också på den här bilden finns det en massa huvuden gömda i den mörka bilden ... Det som förvånar mig är att det går att ta en så här skarp bild av en bild från en (dålig)storduk med bild från projektor.

Hur som helst. En sån här festklädd Hautala ser man sällan, här har han promoverats till hedersdoktor vid Uleåborgs universitet 2002. Hur många naturfotografer i Europa har promoverats till hedersdoktor?

Också imponerande att Hannu Hautala ställde upp i Hangö, det är lång väg från Kuusamo till Finlands sydspets. Alltid lika kul att prata med HH; han verkar ha tid att prata med alla som vill ha en liten pratstund med honom. Hans bildvisning hette: "En 70-årig pensionärs år av glädje".

Inlagt 2014-09-29 16:18 | Läst 2074 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Har sett H.H. några gånger men inte haft tillfälle att växla några ord. Problem när man måste ha någon som tolkar. Jag har lite förkärlek för de Finska naturfotograferna och en som jag tidigt lade märke till var Ari Kaarakainen. (hans bilder på vesslorna i årsboken 82 ) En mycket trevlig person som jag också träffat i Myrskylä. En som jag fått upp ögonen på och som tar bilder som tilltalar mig mycket är Ana Schorin från Salo. Hans svartvita bilder förmedlar mycket av den stämning jag upplever i skogen. Jag har många Finska fotografer på facebook och alla mycket duktiga.
Sten
Svar från Håkan Eklund   2014-09-29 22:27
Ja, tyvärr kan den gode Hannu endast finska. Han borde alltid ha sin hustru med, hon är mångkunnig i språk.
Måste kolla upp namnen du nämner.
- hawk

Skriver om

Innehållskategorier

Arkiv