FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Igen ett fint FS Magasin

Tidig morgon. Kuhmo, augusti 2015. Foto: Håkan Eklund.

Det första jag öppnar i Fotosidan Magasin (nr 5 i brevlådan idag) är Göran Segeholms bildbetraktelse. Alltid lika läsvärd.

Via hans reflekterande texter kan vilken bild som helst få ett nytt innehåll; vi betraktar ju alla bilder på vårt eget subjektiva sätt. Helheten i Bildbetraktelsen är ju synergieffekten mellan text och bild, och detta hur mycket man egentligen kan utläsa ur en bild. Var och en på sitt sätt.

Utan Segeholms text passeras bilden snabbt förbi, utan bild är texten inte användbar ...

Mycket i nr 5 är intressant; denna tidskrift borde vara obligatorisk för alla som går på fotokurs; Magasinet är som en lärobok för fotografer som vill lära mera ...

En sak som redaktören borde uppmärksamma och instruera gästfotograferna i "Bildkritik" är att i sin bildkritiktext möta fotografen med "du"! Eftersom konceptet är att fotografen först berättar om sin bild, som sen bemöts av gästfotografen - skall ju tilltalet vara direkt adresserat till fotografen, inte i någon "anonym" tredje form ...

Om inte detta gjorts i insänt manus kan ju tidskriftsredaktören göra jobbet, det kallas att redigera, och att redigera bilder och texter är ju en redaktörs jobb  :-)


Inlagt 2015-08-20 21:21 | Läst 1776 ggr. | Permalink
Kul att du gillade numret! Vi tar till oss av tipsen! :)
Svar från Håkan Eklund 2015-08-21 17:04
Skulle kännas mera naturligt så ...
- hawk
En suveränt fin bild. Den är jag allt lite avis på.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2015-08-21 17:04
Tidiga dimmorgnar är stämningsfulla.
- hawk