FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Också en frukost


Så här kan det se ut vid frukostbordet på en fågelstation. Jag vakade till kl. 03 vid ugglenäten (ringmärkte 2 hökugglor och 2 pärlugglor + 1 kontroll), sov istället lite längre och tog det lugnt vid morgonkaffet ensam i stugan. Intressant att sitta och bläddra i gamla gästböcker. På bilden ovan salige Gunnar Brusewitz noteringar från ett besök på Valsörarna i maj 1984. En upplevelse som gav honom uppslag till många artiklar i tidskrifter och böcker. Valsörarnas fågelstation (också biologisk dito) 28.9.2021. Foto: Håkan Eklund.

Inlagt 2021-09-28 21:51 | Läst 1280 ggr. | Permalink
G. Brusewits har alltid varit en inspirationskälla, framför allt böckerna Skissbok, Skog, Sjö. Så vill jag fotografera tänkte jag när jag såg hans teckningar. Tyvärr har jag inte uppfyllt det målet. Ser att det även är en annan celeber gäst som varit där. Hans Hästbacka. Han hade flera artiklar i Finlands Natur på den tiden jag hade den. Har fortfarande tidningarna kvar.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2021-09-30 23:24
Ja, Bruz var en stor inspirationskälla för mig när jag i tiden blev naturintresserad. Jag har i princip alla de böcker han skrev och illustrerade. En av de få som både kunde skriva och teckna.
- hawk
Det där ser mycket bra ut! Intressant läsning till morgonkaffet! :)
/B
Svar från Håkan Eklund 2021-09-30 23:25
Ja, läsningen vid morgonkaffet är något av en höjdpunkt under dagen. Som jag har förstått att du också håller med om.
- hawk