FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Pratstund i tajgan


Ett klassiskt möte i tajgan. Jeppo 31.1.2019. Foto: Håkan Eklund. Nr 31/365.

Själv blev jag aldrig en jägare, förutom dito med kamera, trots att min dröm som väldigt ung var att skaffa mig en fågelstudsare. I en agrar miljö på 1960-talet fanns det få modeller för en naturintresserad; de som drog till skogs gjorde det med hund och bössa. Inte med kamera och kikare; för mig och kompisen blev det det senare. Jag blev ägare till byns första systemkamera ...

Men jag har inget emot  jägare som älskar/respekterar det vilda, och som följer lag och ordning.

Idag stötte jag på en trevlig och pratsam jägare i skogen (finskspråkig), som ännu inte fått något byte, men sett både orrar, rapphöns och fältharar - dock inte inom skotthåll, och som kände till ett område med dalripor som det inte länge finns många av i det österbottniska kustlandet.

Inlagt 2019-01-31 21:46 | Läst 3501 ggr. | Permalink
Skön bild och en skön jägare. Men han har väl inte varit ute i djupsnön i skogen och jagat med dom skorna? Hälsningar/ Björn T
Svar från Håkan Eklund 2019-02-01 09:40
:-)
- hawk
Håller med. Om man jagar älg, rådjur m.m. för köttets skull så är det ok. Gillar inte jakt på räv, varg, mård och kråkfågel m.m. med förevändning att det är viltvård.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2019-02-01 09:43
Ja, termer som skogsvård och viltvård är oärliga, handlar ofta om "död och förintelse" för mångfald i natur...
I viltvårdens namn var det ju skottpeng på rovfåglar för ett sekel tillbaka; har du läst Bengt Bergs böcker: De sista örnarna (1927) och Örnar (1960)? Om inte, läs!
- hawk