FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Så var det med det


Årets sista. Runsala, Åbo 31.12.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 365/365 = i mål,  jippiiiiiiii!

Detta med att ta en bild om dagen började jag med 2012, sen dess har jag hållit på. Inkommande år blir det sjunde året. Av de sex som jag har bakom mig har jag inte missat en enda dag under fyra år, under de första åren början missade jag några dagar - innan det blev en rutin.

Orsaken till att jag började var att bevisa för mina kursdeltagare på Hangö sommaruni (grundkurs) att det var möjligt att plocka fram kameran varje dag.

Ibland hade jag gett dem i hemuppgift att ta en bild varje dag under en vecka, och många tyckte att det var svårt (speciellt när jag gav uppgiften under senhöst ...). Då gav jag mig tusan på att fota varje dag, som exempel.

I senaste nummer av Fotosidan Magazin finns ett reportage om en fotograf som fotograferade sin dotter varje dag från att hon fyllde fem år, dvs. hon dokumenterades under hela sitt år som 5-åring. Dessutom gjorde hon det till en fotobok. Strongt gjort.

Förstås tänker jag fortsätta nästa år. Leker med tanken på att göra några regler, t.ex. en viss procent av motiven  skall vara människor, gatufoto (som jag inte alls sysslat med), landskap, fåglar, makro, natt - och så vidare.

Hur som helst: ha ett Gott Nytt Fotoår 2018!

Inlagt 2017-12-31 21:55 | Läst 3184 ggr. | Permalink
Det är en bra ide absolut, och den sporrar ju längre man håller på! Gillar skogen jag ser i din fina bild, Gott nytt År! LO
Alltid roligt att se dina bilder Håkan, även om jag bara kommenterar ibland. Önskar dig ett riktigt fint 2018!/ Björn T
Nog blir det rutin allt... en rolig daglig rutin tycker jag fortfarande då jag går in på mitt elfte år utan en enda missad dag ;-) Bilder hittar man alltid! God fortsättning på fotandet!