FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Sista dansen med M


Motkraft till flödet. Vårgårda 4.11.2017. Repro: Håkan Eklund.

Två dagar med bildvisningar gör en mätt; "övermätt". You can only take in that much. Speciellt när det är få som har en berättelse att berätta; också bilder skall kopplas ihop med "storytelling". Som t.ex. Heikki Willamo och Mika Honkalinna (från åren 2015 och 2016 i Vårgårda) är experter på.

Tekniskt perfekt bilder gör en matt till slut; vad finns det kvar att fotografera? Vad kan ännu göras bättre? Ett svar är: en bra historia, en bra berättelse, en sådan som berör, en sådan som tar en med och skapar en ny insikt.

Tog lite time out i hotellrummet med Monica Zetterlund. Kulturell motkraft till alla tekniskt perfekta naturbilder. Boken inköpt för 2 euro i Sporthallen. Det handlar om Monicas avskedsturné hösten 1997, med text av Jan Sigurd och foto Hans Jonsson.

Härlig text och härliga bilder.

Den är så kort
och den glider tyst bort,
när trastar vaknar i stan
Klockan är två,
hela himlen är blå,
sakta vi gå genom stan ...

Inlagt 2017-11-04 17:35 | Läst 569 ggr. | Permalink
Många gånger har jag också haft den känslan " Mätt ". Tekniskt perfekta bilder men inget annat.
Till Vårgårda har jag varit många gånger men det är länge sedan nu. Sista gången tror jag var när Jorma Luhta visade sitt program om tjädern. ( 1998? ). Upplevde att det var väldigt tajt mellan visningarna. Hade man planerat att se vissa visningar så hann man inte till sporthallen för att se på bilderna där. Stressigt värre.
Har inga skivor med Monica Zetterlund men jag har alltid gillat henne. Både musik, film och teater. Skulle gärna läsa och bläddra i den boken.
Sten
Ja det var ett fynd för den boken, hon var en fantastisk artist! Hils, LO