FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Unik naturfotokonst


Tommy Vikars demonstrerar sin rigg för nattfoto. Brusaby 9.12.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 343/365.

Hade gästfotografer på kursprogrammet idag: Lars Sundström som är aktuell med boken "Vingbrus", Tommy Vikars som vann titeln Årets Naturfotograf i Europa 2012 och Grand Old Man Heikki Willamo som alltid är aktuell med utställningar och böcker ("Den mytiska resan" som finns på finska och engelska är den senaste).

Tommy som på bilden ovan demonstrerar sin specialutrustning berättade hur man fotograferar vilda djur och fåglar i mörker. Vikars är en naturfotograf utöver det vanliga, som satsar mycket på ett annorlunda och konstnärligt bildspråk som måste anses unikt åtminstone i Norden.

Han fotograferar fåglar, däggdjur och nattfjärilar i mörker som han hittar via underfundiga sökljus, och bygger ihop bilder med olika exponeringar. Resultatet är mycket konstnärligt. Han borde med det snaraste publicera sina konstverk i en ordentlig bok!

En del äldre material hittas på hans hemsida (http://www.tommyvikars.fi/)

Inlagt 2017-12-09 20:42 | Läst 4345 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Tack för info och länk!

OBS. Nya bilder fanns på slutet! Märklig bildkonst som tog tag i mig.
Vikars fick jag tidigt upp ögonen på. Men plötsligt tappade jag bort hans sida, kanske vid datorbyte eller av någon orsak jag inte minns. Nu har jag lagt in den på nytt. Han har en stil jag gillar.
Sten
Intressant att se vad djuren gör om natten.

Skriver om

Innehållskategorier

Arkiv