FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Vad gör man inte för skogen


Parkeringsplats i Åbo. 3 december 2013. Foto: Håkan Eklund.

Trots att vi har haft ovanligt många soldagar i november och hittills i december gäller det att ta vara på den korta tid det är ljust. Eftersom jag står (ja - jag har stått vid datorn de senaste 7-8 åren) vid datorn varje dag, inomhus, är det ju oftast mörk när jag lämnar arbetsplatsen. Alltså gäller det att ta "dagens bild" när det bara passar, oftast i början av dan.  Och än så länge har jag klarat av att fotografera varje dag hittills i år!

Idag när var jag tvungen att ha mitt årliga tandläkarbesök (inte ett ställe jag frivilligt besöker ...) kunde jag åtminstone trösta mig med att jag hann ta några bilder under dygnets ljusa timmar; bilden ovan.

Ikväll har jag suttit med i en diskussionspanel inför publik  i Ekenäs i samband med Heikki Willamos fotoutställning "Skogsåret". Vi diskuterade vår relation till skog, som var intressant. Två timmar gick som i ett nafs; däremot tog det nästan fyra timmar av bilkörning, till och från Ekenäs. Men vad gör man inte för skogen.

Nr 337/365.

Inlagt 2013-12-03 22:23 | Läst 1258 ggr. | Permalink
Intressant att höra Willamo, ja hela diskussionen naturligtvis. Han var inte allför positiv antar jag. Det är väldigt fina bilder han har i sin bok. De bilder han överraskat mig mest med är nog dom på järpen med ungarna. ( hökskogen )
Mvh. Sten