FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Visst kunde man förr

Jag älskar gamla fotografiska årsböcker. Det sista nyförvärvet är Fotografisk årsbok 1966 som jag beställde via bokbörsen.se som är min hovleverantör.

Denna årgång utkom två år före jag själv som tonåring lyckades köpa min första systemkamera, en Canon FX med ett 135 mm objektiv. Mera än så hade jag inte råd med.

Det som idag är historia är nuet i dessa årsböcker; bara så härlig läsning. 

Och visst kunde man fotografera långt innan det digitala tog över. Se här två suveränt fina bilder av skolpojkar som hittas i årsbokens Bildgalleri;  Manne Lind heter fotografen.

Inlagt 2022-11-16 21:26 | Läst 923 ggr. | Permalink
Håller med dig. Gamla fotoböcker år nåt speciellt. Man lär sig något, kanske inte på det direkta sättet men på ett annat mer subtilt kunskapsinhämtande. Och Manne Lind var en fotograf med det där ”rätta” uttrycket, Kolla gärna på ”Norra Smedjegatan” om du inte har den redan. Finns ofta på Bokbörsen.
/Gunnar S
Den boken har jag bläddrat i många gånger. Natur var det som gällde för mig men den här typen av bilder har alltid tilltalat mig. Det hände dock aldrig att jag försökte mig på det motivvalet själv. Har haft 66, 68 och 1970 i min bokhylla sedan dom kom ut. Sune Jonsson var också självklar i bokhyllan.
Sten
Fina bilder! Nära och fina bilder!
Jag tror, ursäkta, att ju mer hjälpmedel vi bygger in i en kamera, desto latare, och även mer okonstnärliga blir vi! För vi behöver inte anstränga oss! Kameran fixar ju det mesta åt oss! :)
/B
Anspråkslösa men bra snapshots.