I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Crocs and Gators

Orlando, Florida – temperaturen uppe i mid nineties (>35 grader C), ”like seven inches from the midday sun” och en våldsam luftfuktighet. Är här för deltagande i de internationella barbershopmästerskapen, men idag en fri dag som skulle fyllas med något, även om det är så varmt att man försmäktar och blir sjöblöt bara efter några minuters lugn promenad.

Kopplingen alligatorer och Florida är lätt, även om det är en bra bit till träskmarkerna i The Everglades härifrån.

Men, det finns en närmast nöjespark där man presenterar alligatorer och andra djur som lever i träskmarkerna, The Gator Park. Nu är det inte alligatorernas naturliga habitat, allt är liksom konstgjort, men det är bra gjort, en stor park med massor av växtlighet, massor av små grunda sjöar och ett rikt djurliv. Men det finns också där uppträdanden och annat, som matning av alligatorerna, alligatorbrottning etc. Emellertid är uppträdanden mer för barn, fast även med det i tanke rätt tråkigt och nästan lite patetiskt, åt det buskismässiga.

Demonstration av hur alligatorernas med rätta fruktade gap och bett kan neutraliseras - "Alligatorbrottning".

Det fanns också en mängd fåglar av olika sorter, främst olika hägrar och storkar och liknande, som både ganska ogenerat klev omkring bland alligatorerna men också,  nästan lika ogenerat gick omkring bland publiken.

Alligatormatning publikfavorit, av någon anledning. 

Sammantaget en något blandad upplevelse. Parken som sådan var fin, men det var för mycket jippo över hela anläggningen, vilket kanske ändå i någon mån präglar sådana här saker i USA. 

På återseende//Göran

Postat 2018-07-03 04:50 | Läst 653 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4