I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Kroka arm på den internationella kvinnodagen

Nästan(?) alla dagar på året har blivit speciella, alltså inte bara måndag, eller torsdag eller så, utan vi pratar om Kanelbullens dag /4.e oktober), den internationella pizzadagen (1.a januari), den internationella Nalle Puh-dagen (den 18.e januari) och den 4.e april som är tillägnad Moroten och samtidigt är den internationella dagen för minor och minröjning. Som exempel. Vi har också Fluortantens dag den 1.a september och i övrigt blandas triviala ämnen med mer seriösa, där många dagar får flera epitet, som till exempel den 18.e oktober som är tillägnad såväl den internationella klimakteriedagen som den internationella slipsdagen och dagen för chokladmuffins(sic!).

Den 8.mars är emellertid mer speciell i vår familj, den är inte bara tillägnad alla världens  kvinnor, utan rymmer också födelsedagsfirande, så den har alltså en särskild plats bos oss.

Den internationella kvinnodagen, den 8.e mars, firas och uppmärksammas på många olika sätt. I år kunde man bland annat se hur man  krokade arm med varandra  över världen för kvinnorna skull, med programförklaringen och förhoppningen att denna enkla handling får folk att prata med varandra, bryta tystnaden och tillsammans bygga broar och motverka polarisering, skam och en ökad brutalisering i samhället.

Så man krokade arm med varandra på Sergels Torg i ett evenemang med sång och musik, där  bland annat min kör The Entertainmen deltog tillsammans med vår systerkör Alba Show Chorus.

Det var roligt och givande och vi krokade alla arm med varandra i vår gemenskap, men det drog också kallt på Plattan, vinterns kalla vindar har inte gett upp ännu trots att det är mars och egentligen borde vara vår…

Och sen gick vi på restaurang som vi brukar för familjens födelsedagsfirande.

På återseende//Göran

Postat 2024-03-11 12:07 | Läst 328 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera