I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

December är julkonserternas tid

December är julsångernas och julkonserternas tid. Och Lucia, förstås. Det finns väl inte en kyrka eller samlingslokal värd namnet som inte har en kör eller några som sjunger julsånger, och inte någon av alla Stockholms körer som inte tigger biljetter av sina närmaste för att man ska ha julkonsert (Luciakonsert?!?) på söndag. Eller lördag. Eller nåt. 
Men gott så! Näst efter att sjunga själv är det bästa att lyssna på bra julsånger sjungna av en av världens bästa körer - Stockholms City Voices - i en fantastisk lokal, Eric Ericssonhallen på Skeppsholmen. Vilket makan och undertecknad gjorde i söndags.
Stockholm City Voices presenterade 2 fulla föreställningar med julmusik, dels traditionell sådan, i en allt annat än traditionell tappning, dels lite barbershop (förstås!!!) men också annan julmusik.
Nu är det många bilder, men det är som bekant svårt att ha ihjäl sina älsklingar, dels vill jag försöka  visa glädjen i musiken som de här damerna förmedlar; man mår genuint bra av att lyssna på dem...
Vi som var där fick njuta enormt av den krispiga med ändå fulla körklangen, vi fick se en som vanligt väldigt vacker Lucia och vi fick höra min favorit i sammanhanget, En Stjerne Skinner I Natt (jag gråter alltid av någon anledning....).
Så den söndagen var räddad!
På återseende//Göran
Postat 2023-12-11 20:51 | Läst 546 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En vinterdag i skogen i sällskap med hunden

Vintern kom tidigt i år, faktiskt ganska mycket snö, och kallt redan från  början så det inte töade bort direkt som det annars brukar.

Men ju äldre jag blir, desto svårare har jag för kylan. Jag gillar bäst när det är ganska många plusgrader ute, så det räcker med T-shirt och shorts, liksom…

Samtidigt är det ju så vackert när det är snö och kallt och fint väder i övrigt. Och hunden måste ju ut. Så jag tog med mig kameran, faktiskt,

M däremot – hon älskar snön; att springa och hoppa i, att rulla sig i, och att äta!

På återseende//Göran

Postat 2023-12-06 23:21 | Läst 685 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera