I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Utställning hos Liljevalchs

Saltskog Gård är en herrgård i Södertälje. Gården har anor från 1500-talet, men köptes och ägdes från slutet av 1800-talet av Carl-Fredrik Liljevalch den yngre. Södertälje var ju vid den tiden en kurort med hälsobrunn, och Carl-Fredrik hade problem med sina lungor, så det passade bra att bo där.

Idag är gården inklusive den vackra och innehållsrika parken, efter otaliga äventyr och vändor ett tillhåll för konstnärer och en plats för kulturell verksamhet. Som till exempel utställningar!

Fotogruppen BILDEN har ju tidigare bland annat ställt ut i ABF-huset i Sötälje.  Idag var sista dagen för gruppens utställning  i Saltsjö Gård. Det har av allt att döma varit två intensiva veckor, även om den publika tillströmningen, enligt uppgift, inte varit så jättestor. Gården ligger lite avigt till, och höstvädret har inte varit så inbjudande precis. Synd, för stället är väldigt fint och väldigt passande för utställningar av det är slaget. 

Men de som var där fick sig till livs en utställning av bilder av hög klass (som vanligt), och de som inte var där missade alltså  det. Jag hade tur som hann med; men det var sista dagen...

En rysk Leica (eller motsvarande

Lägg märke till accessoaren! Bilden var tvunget i färg, för att man ska kunna se den röda pricken 😉

Och här är (nästan) hela gänget som ställde ut. Saknas på bilden gör Björn Khalad Thundal.

Nu ser jag fram emot nästa utställning, och till dess torsdagsfikat på Viksängen!

På återseende//Göran

Postat 2023-10-29 23:51 | Läst 817 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera