I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det finns tårtor och det finns tårtor. Inte att förväxla med Tårtan.

Men inte ens tårtan var huvudpersonen i den här berättelsen.

Idag var jag på födelsedagskalas. Två av mina små favoritflickor i den ryska delen av min familj fyllde år, 3 respektive 2 år, födda på samma dag!

Det är svårt att fotografera barn. De rör sig hela tiden, och varken kan eller, framförallt, vill, posera, så det blev en låg keeping rate (om man säger så).

Men några bilder blev lite bättre, och de är ju så söta så jag kan inte låta bli att bygga en blogg på dem. Och Tårtan.

 

Men vi fick inte bara tårta. En sak med den ryska mattraditionen är soppor. Alla känner ju till Borjtsj, den berömda rödbetssoppan. Den är bara en i raden av goda och matiga soppor från Ryssland. Idag fick vi Rassolnik, en soppa på lammkött och saltgurka. Sagolikt god.

Så, mätt och belåten önskar jag på återseende som vanligt//Göran

Postat 2019-03-03 21:39 | Läst 1196 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det fotografiska samtalet med nånting till, dvs fotofika

Det går att täcka av fotofika i hela mellersta Sverige, dvs från Sötälje till Uppsala. Så idag, i det vackra vädret åkte jag till Uppsala där det hade varslats om att samlas och diskutera fotografi med tillbehör. Och jag måste säga, att valet av lokal för såna här sammankomster är imponerande, fullt med anrik historia och hög klass, vart man kommer.  

Konditori Fågelsången i Uppsala… bara namnet sjunger ju av poesi och positiva känslor. Särskilt som idag, den 2:a Mars, med vårsol och värme vid husväggen. Det var inte alls heroiskt att fika ute.

 Roligt att få träffa personer i verkliga livet, och inte bara via bloggarna. Och vi kom från när och fjärran, om nu den större staden söderut räknas som fjärran.

 Men det var inte bara vi som fikade och samtalade där. Stället var rätt så fullt både inne och ute, och folk stod i kö. Stolarna hann aldrig svalna. Och jag kan gott tänka mig att en sen frukost på Konditori Fågelsången sitter bra.  Med DN, eller kanske Uppsala Nya Tidning?

 Till sist lite fågelfotografi. I avsaknad av ett längre objektiv kändes det inte så meningsfullt att leta efter Domkyrkans pilgrimsfalk, men det fanns fåglar precis utanför knuten. Och änder går också att fotografera. Undrar just vad det tänkte på när de for omkring som vettvillingar och skvätte och hade sig.  

Det här med att samlas, prata fritt om sånt som intresserar en är obetalbart. Och lika trevligt var man är, även om maskinparken skiljer sig. Här var det flera stora Canonkameror, jämfört med den större Fujidominansen söderut.

På återseende//Göran

Postat 2019-03-02 18:45 | Läst 909 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5