I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Och så flygskammen ovanpå...

Ibland upphör man inte att förvånas över hur småttig byråkratin kan vara. 

Jag ska flyga till New York, via Helsingfors. Jag har i god tid försäkrat mig om visum, att ESTA är godkänt. Men när jag står där vid incheckningsdisken funkar det inte. Jag spottas ut av systemet och får inte åka. 

I mitt pass står mitt namn, Bengt Göran Redmo. I ESTA-papperet står det Bengt. På biljetten står det Göran. Och då spelar det ingen roll att allt annat stämmer, det är olika och systemet kan inte manipuleras, även om det finns en hel del  sunt förnuft hos den mänskliga faktorn i sammanhanget. 

Som tur var var jag ute i god tid. Men den rann snabbt undan med upprepade, allt fler desperata samtal till flygbolaget (inte SAS) för att försöka få någon rätsida på problemet. Till slut lyckades det emellertid, men det satt hårt åt, det handlade om minuters marginal. 

Så är flyget försenat i Helsingfors. Drygt tre timmar. och jag är redan trött efter att ha varit uppe i svinottan. Och finns det något tråkigare än att ofrivilligt fördriva tiden på en flygplats, även om man till just den här flygplatsens förtjänst får räkna att det faktiskt finns möjligheter att lägga sig, sträcka ut sig...

Men alltså tråkigt ändå. Det roligaste i detta var vattenfallet, som både lät och såg ut som ett riktigt sådant....

På återhörande//Göran

Postat 2019-05-04 13:00 | Läst 946 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4