SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Gatufotopodden - Magnus Fröderberg

Så var det då dags för det första riktiga avsnittet av Gatufotopodden. Första gästen är Fotosidans chefredaktör Magnus Fröderberg som ju är en flitig gatufotograf. I avsnittet grottar vi in oss i frågeställningen om gatufoto är den svåraste fotogenren, vi pratar om öl och gatufoto och Magnus berättar lite om Fujifilms nya X-Pro2 - en av få dedikerade gatufotokameror. 

I avsnittet nämns också gatufotografen Jack Simon.

Hans hemsida hittar du här.

Filmad intervju med Jack Simon av gatufotobloggaren Eric Kim

LYSSNA PÅ AVSNITTET HÄR: https://bit.ly/2F1snt9

Postat 2016-01-27 08:06 | Läst 3502 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

SE BILDEN: Premiär för Gatufotopodden

Hur mycket jag än älskar gatufoto så måste fokus ligga på annat ibland. Så har det varit för mig under ett halvår, ungefär. Ett bokprojekt, en hektisk jobbperiod och uppe på det flytt och bostadsköp har varit prio. Ja, sedan jul- och nyårshelgerna också. Men nu börjar jag sakta landa igen och suget efter att grotta in mig i gatufotograferandet är tillbaka.  

För drygt ett år sedan nämnde jag här i bloggen att jag tänkte starta en podcast. Det blev aldrig av den gången eftersom jag inte riktigt hade tänkt klart kring innehåll och upplägg. Men nu har jag gjort det vilket innebär att jag precis har startat "Gatufotopodden". Som namnet antyder kommer fokus huvudsakligen att vara just gatufoto, även om angränsande ämnen såklart också kan dyka upp.

Min plan är att i ett första skede göra tio avsnitt som ska komma ut med två veckors mellanrum. I vissa avsnitt blir det snack med intressanta fotografer som ägnar sig åt denna ädla konst. I andra avsnitt  kör jag själv och tar då upp sådant som jag tycker är intressant och värt att prata om. Det lär bli nördigt om gatufoto, men jag hoppas att mixen ska bli bra för er som är intresserade. 

Här under kan ni höra avsnitt 000. Det är alltså inte det riktiga första avsnittet, utan ett inför-avsnitt där jag kort berättar om vad som är på gång. Om ni har tankar, synpunkter och idéer kring innehållet så får ni gärna höra av er till mig. Gatufotopodden finns på iTunes och den har även en egen blogg på Tumblr. Jag kommer såklart också att lägga upp alla avsnitten här på Fotosidan och det "riktiga" första avsnittet dyker upp onsdagen den 27 januari.

LYSSNA PÅ FÖRSTA AVSNITTET HÄR: https://bit.ly/2X1dkcY

Tillägg 1: I podden nämner jag "urban geometry". Här ett exempel på en sådan bild.

Tillägg 2: Här är en artikel i bloggen "The Phoblographer" om just urban geometry.

UPPDATERING: Här kan du lyssna på avsnitt 001 där jag intervjuar fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Postat 2016-01-22 09:47 | Läst 5046 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera