SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN PODD: Jens Olof Lasthein - Panoramor från öst

Det var ett tag sedan sist, närmare bestämt nio månader sedan. Men här kommer ett nytt poddavsnitt från mig. Och som den uppmärksamme redan har noterat är namnet ändrat från Gatufotopodden till Se Bilden Podd.

Det blev helt enkelt lite för smalt med ett podd som bara handlade om gatufoto. Så nu är planen att jag ska ge mig i kast med det mesta som rör foto och som jag tycker är tillräckligt spännande. Jag har redan några nya intervjupersoner och ämnen på gång som jag hoppas kan intressera er som lyssnar. 

I det här avsnittet

När Jens Olof Lasthein var i övre tonåren begav han sig in bakom järnridån för att han inte trodde på den bild som i väst målades upp av livet i dåvarande Sovjetunionen. Under sin resa insåg han hur väl han trivdes och kände sig hemma bland människorna som han mötte.

Det hela blev starten på en livslång fascination och kärlek till folket och trakterna i framförallt Kaukasus. Han återvänder numera regelbundet med sina panoramakameror och han har gjort flera böcker och utställningar med närgångna fotografier av vardagslivet i Europas östligaste utkanter.

Jens bilder som vi pratar om i podden är:

Se Bilden Podd finns på iTunes.

RSS: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:199054050/sounds.rss

Musiken i podden är hämtad från:
http://www.jamendo.com

Inlednings- och avslutningsmusik:
April Showers, Proleter

Låt 1:
To the edge of binary, French Collective

Låt 2:
The Cold War, Meconeproductions

Låt 3:
Im Still Alive, Igor Pumphonia

Postat 2017-11-16 12:30 | Läst 4203 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

SE BILDEN: Gatufotopodden är tillbaka med nytt namn

Nu på torsdag är det dags för ett nytt poddavsnitt från min sida. Men den här gången blir det under nytt namn. Gatufotopodden har helt enkelt ersatts av "Se Bilden Podd". Jag insåg att det blev för smalt med bara gatufoto som tema. Det var inte helt lätt att komma på ämnen och hitta intervjupersoner så att det blev dynamiskt och varierat. 

Med det nya namnet är målet att bredda mig så att podden helt enkelt kommer att handla om foto i det stora hela. Jag tänker helt enkelt ge mig i kast med det mesta som jag tycker är intressant i fotosvängen. Det kan med andra ord bli både högt och lågt. 

Det är hela nio månader sedan förra avsnittet kom, men nu hoppas jag att jag ska få upp farten igen. Jag har ett antal spännande intervjupersoner och ämnen på lut. Och om du har tips på kul och intressant innehåll så tar jag tacksamt emot det. 

Eftersom jag gör podden helt själv på min fritid vid sidan av heltidsjobb och annat så har jag också insett att jag måste anpassa nivån efter vad jag hinner och orkar med. Så ni kan räkna med ungefär ett avsnitt i månaden. Hur många det blir i slutändan vet jag inte i nuläget. Men jag siktar på minst ett tiotal nu i höst och vinter. 

I det kommande avsnittet intervjuar jag fotografen Jens Olof Lasthein. Här under har ni en liten försmak från podden där han berättar om ett av sina fotografier. 

Postat 2017-11-14 15:18 | Läst 2276 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera