Gatufotograf

Bara tågförseningar - kanske dags förstatliga järnvägen!

Tavlan  med tågförseningarna betraktas bekymrat. Anhöriga och vänner underrättas på telefon. Kanske det är festen som får börja utan dem. Eller något annat viktigt som man missar. Vi känner alla igen situationen. (Trevligt att här lägga in en bild på ett vackert sommarklätt par för att illustrera situationen).

Det verkar som staten häller skattepengar i ett stort svart hål med leverantörer och underleverantörer av järnvägstjänster. Alltför ofta fungerar det inte eller samordningen saknas. Något ansvar kan inte skattebetalare utkräva för missförhållanden  i ett system där alla skyller på alla.

Är det inte dags att införa gamla SJ så att vi på nytt "kan ställa klockan efter tåget" och garantera punktlighet och pålitlighet.  Vi borde ha Statens Järnvägar tillbaka.

Om inte politikerna ställer till en ännu värre röra av järnvägen!

Till sist bild på en man som hänger på en järnvägsstation med en skraplott. Kanske han drömmer om en ny bil och slippa åka tåg för all framtid.

Inlagt 2018-02-11 05:36 | Läst 1958 ggr. | Permalink
På 1800-talet fanns det olika aktörer på spåren, och olika tider i olika delar av Sverige, men att få någorlunda ordning på det här, så inrättade man SJ! Kanske dags att få ordning igen, och göra något liknande! Å kanske även i skolan och sjuk och äldrevården! Visst e det kul med privata initiativ, men då måste det fungera och att skattepengarna används på ett för skattebetalarna godtagbart sätt!
/B
Ps. Obs, säger inget o NKS! Det skulle inte bli seriöst, bara känslosamt! ;)
Svar från Nisse Larsson 2018-02-11 11:27
Så sant. Vill ha det som i Schweiz med punktliga och välskötta tåg som drivs av staten (några få privatbanor finns väl).
När jag började på järnvägen var det mycket som var fel men det skulle bli värre. Snöröjning är aktuellt dessa dagar. När vi skulle växla in vagnar till industrierna så kunde det plötsligt ta slut på den plogade delen. Någon annan ägde ju fortsättningen på spåret och då kunde man inte ploga gratis åt dom utan då fick man vänta tills den spårägaren kom med sin plog. Skulle man då passera och köra på den oplogade delen och spåra ur så fick man ju skylla sig själv.
Det är mycket som blev fel med all privatisering.
Sten
Svar från Nisse Larsson 2018-02-11 17:58
Har hört liknande berättelser från järnvägen. Och som skattebetalare blir man förfärad.