Gatufotograf

När unga tjejjer röker!

Ute på stan ser man ofta unga tjejjer som står i grupp och röker. Jag reagerar lite gammalmodigt och tycker det ser illa ut. När man växte upp rökte bara män. Det ansågs opassande för kvinnor.

Hälsoupplysningen har ju kommit därhän att långt färre röker idag. Och det är ju bra. Men det lär vara så att rökning är vanligare bland unga kvinnor. Varför?

Stannade till vid en rökplats. Satte kamerans fokus på plattan med alla fimpar.

Inlagt 2018-10-24 09:19 | Läst 5147 ggr. | Permalink
Hej N-E. Jag känner lika dant, lite ledsamt. Så fina tjejer som tycks röka mer än killarna, kanske har det med träning att göra, grabbarna ser musklerna och gymmet som viktigare just nu, medan tjejerna med sitt nätverk gillar att stå och snacka i grupp. Där kanske ciggen känns som ett naturligt inslag??
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2018-10-24 11:11
Jo, rökning verkar tillhöra gemenskapen i vissa grupper med tjejer. Synd.
Tråkigt att se. Har själv aldrig rökt men min hustru har rökt sedan hon var i den åldern. Har tjatat men jag har inget att säga till om.
Sten
Svar från Nisse Larsson 2018-10-24 11:15
Intressant. Hoppas du inte blivit en sån där passiv rökare. Dom lär få i sig mycket rök och nikotin också.
Hej Nils-Erik.
Det är detsamma här i DK. Under ett antal år upplevde vi att det inte var "modernt" att börja röka. Men nu har det förändrats igen och det är också de flesta tjejer som börjar tidigt. De fokuserar mycket på deras utseende och så mycket på deras vikt. Även om de inte har något problem alls med det i denna ålder.
En lite läskig situation på din bild.
Hälsningar. Erik.
Svar från Nisse Larsson 2018-10-24 16:39
Jag upplevde en konstig stämning här. Stannade till och tog bilden obemärkt. Funderat en del kring fotot så här i efterhand.
syntax 2018-10-24 17:22
Om en och samma grupp bli jagade med blåslampa år ut och år in, så är det kanske inte så underligt om stämningen blir "konstig"