Gatufotograf

I en skivaffär

Ibland besöker jag musikaffärer då jag är intresserad. Noterar ofta fina personligheter bland kunderna.  Eftersom kameran alltid bärs runt halsen så är det lätt hänt att någon fastnar på bild.  Som här.

Tyvärr är nya skivor inte billiga. Men det går att hitta mängder med bra musik på loppis. Respekt för musikälskare som tycker annorlunda och satsar en slant på nyutkommet material. De lyssnar säkert på grammofonskivor i grupp. En trevlig umgängesform som man ägnade sig åt sin ungdom. 

Inlagt 2022-01-11 08:02 | Läst 303 ggr. | Permalink
Minns när man besökte en skivaffär i slutet av 60 talet. Man fick hålla två lurar mot öronen (likt två telefoner) och lyssna. Efter en stund fick mannen bakom disken flytta fram en eller två låtar. Det blev många skivköp för dom första löningarna jag fick.
Min yngsta son köper nästan bara LP skivor idag. (Hårdrock) Några gånger har han betalat i förskott, innan skivan gått i tryck. Förmodligen för att bandet inte har råd med inspelningen och måste få ihop pengar först. Det har fungerat hittills och inte blivit lurad på några pengar.
En mycket fin svartvit bild som påminner om tiden, förutom mobilen. Men en söt tjej.
Sten
Svar från Nisse Larsson 2022-01-11 18:43
Tack för en fin kommentar. Det där med skivor var stort på den tiden. Och vi har samma minnen. Hälsar NL
Hej Nils-Erik - det här är ett väldigt vackert sv/v-porträtt av en koncentrerad söt tjej.
Jag delar fascinationen över riktiga grammofonskivor. Och har här nyligen fått en skivspelare lånad och jag har fortfarande mina skivor ända tillbaka till den period som Sten här beskriver så bra. Min allra första skiva med Louis Armstrong, köpt för en del av mina konfirmationspengar, är fortfarande i mycket fint skick.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-01-11 18:46
Hej. Vad du är duktig på att spara. När cd kom så slängde jag allt vinyl. Tyvärr. Nån gång ska jag försöka få min gamla skivspelare att funka liksom förstärkaren. Man vet aldrig vad som händer då. Hälsar NL