Gatufotograf med svartvita bilder.

Att fånga uppmärksamhet

En gatufotograf ska ju ta sina bilder obemärkt. Och vara som en fluga på väggen som ingen ser. Men ingen regel utan undantag, Om den avbildade utväxlar en blick med fotografen kan det förmedla fin kontakt.

Här står jag i Stockholm och väntar vid ett stoppljus. Tar några bilder på paret som pratar med varandra  på andra sidan gatan. På en av fotona fick jag med en snabb blick från mannen. Det skapade kontakt och gjorde bilden intressant. I varje fall för mig.

 

En bild från en annan stad. Sökte få nåt med temat "Walking". Den skulle innehålla en person gick förbi det här utsnittet  av ett festtåg på en stenrelief.

Mannen här upptäckte mig där jag stod med lyft kamera och väntade. Han trodde väl att jag var en turist som ville fota reliefen. Hukade sig med ett urskuldande leende för att inte störa mig. Han skapade det jag var ute efter.

Inlagt 2018-12-06 08:07 | Läst 335 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Båda bilderna är suveräna! En fin närvaro i bild - samtidigt som bildiden förverkligas.
Svar från Nils-Erik Larsson   2018-12-06 10:03
Tack för din positiva uppmärksamhet av bilderna.
Om den första bilden tänker jag först och främst " är det nått 70-tal på gång" med anledning av hennes byxor. Jag gillar själv lite vidd på byxorna men det är svårt att få tag på idag. Den andra är som Peter skriver, helt suverän.
Sten
Svar från Nils-Erik Larsson   2018-12-06 10:05
Jag har inte heller sett såna brallor. Fast inte gillar jag dom. Tackar för fin kommentar.
Cartier Bresson har gjort många bilder med just den där ögonkontakten med någon i en folksamling. Den hukande mannen är fin i sitt frysta ögonblick. Han kommer för evigt att huka sig.
Svar från Nils-Erik Larsson   2018-12-06 10:07
Kul att jämföras med HCB. Fast han är i en annan klass.
Hej,
Det fungerar bra här med ögonkontakt. Intressanta bilder.
Jag tycker inte det är något problem med ögonkontakt i gatubilder. Bara det inte påverkar personen så de hinne snygga till sig.
Ha det gott
Bob
Svar från Nils-Erik Larsson   2018-12-06 16:01
Så rätt konstaterat. När dom tar fram läppstiftet innan man får plåta - då har det blivit fel.
Bra bilder N-E.
Gillar nr två starkt.Humor med massor av ben.
/ Bengt H.
Svar från Nils-Erik Larsson   2018-12-06 16:03
Tack Bengt. Tvåan är från Budapest i höstas och är min favorit också.