Gatufotograf

Bästa julklapp för en gatufotograf

För den som använder samma kamera och samma objektiv år efter år finns det inte så mycket att önska till julklapp. Fotandet går i förnöjsamhetens tecken.  Det gör jultomten ledsen liksom min hustru som gärna vill ge mig något utöver det vanliga - pyjamas, rakvatten och en Alladin-ask.

Inför julen kom jag på något som stått på önskelistan i många år. En fotoväst. Har spanat i fotoaffärer och bland fotoutrustningar på internet. Aldrig hittat nåt. Eller fått svaret att inga fotografer använder såna nuförtiden.

För någon månad sen hittade jag fotovästar bland kläder för hundförare. Nu är jag lycklig ägare till en  hundförarväst. Massor med rymliga fickor både på bröst och på rygg. Här ska ingen fotoutrustning förvaras. Långa stadspromenaderna kräver annat understöd.

I västen får jag ledigt plats för vattenflaska, termos, smörgåspaket, godis, våtservetter, pappersnäsdukar, plånbok, mobiltelefon. Sånt jag annars brukar förvara i en liten ryggsäck.  Kameran med batterier och minneskort bärs i en minimal väska.

Nu ska västen packas in som julklapp och överlämnas till mig på julafton.

Till sist en bild från sommaren som gick. Ett gatuporträtt vid en busshållplats i Krakow.  Det är såna där sommardagar som västen är ett oumbärligt klädesplagg.

Ett par som bollar med bokstäver i London. Dom bär västar i varje fall.

Inlagt 2015-12-20 08:20 | Läst 3021 ggr. | Permalink
Västar med fickor är fantastiskt bra klädesplagg!
Men nu får du glömma bort vad som finns i paketet!!!!

Och bra bilder som vanligt...

God Jul!
Svar från Nisse Larsson 2015-12-20 08:57
God Jul själv och nog ser jag fram emot att glömma bort innehållet i julpaketet.
Hej Nils-Erik,
Du har helt rätt, väst är oumbärlig när man är ute och reser. Även när man fotoflanerar. Jag tycker det är bra om man kan få ner kameran i fickan på västen. Jag vet inte hur många västar jag slitit ut sedan 1979, då jag köpte en på Hawaii.
Pinewood västen du visar ser bra ut och de gör billiga och bra produkter.
Jag uppskattar mycket dina underfundiga gatubilder.
Jag kommer att smyga omkring i Gamla stan i Jul, kanske vi ses?
Ha en bra helg
Bob
Svar från Nisse Larsson 2015-12-20 10:56
Kul att du uppskattar bra västar. Har en väl använd väst som inte varit så praktisk som denna. Tyvärr bor min dotter i Uppsala så jag kommer att smyga runt lite i ärkestiftsstaden med min kamera. Gillar annars Pinewood då jag har en jacka av det märket jag använt flera sommar i rad.
Anders F. Eriksson 2015-12-23 08:26
Då kanske jag får syn på dig och västen i helgen :)

Renodlade fotovästar brukar vara förskräckligt fula, men den här ser ju riktigt anständig ut (kanske just för att det inte är en fotoväst).
Ser att du hittat en praktisk och även snygg väst till slut, den kommer du att ha mycket glädje av! Nästa år kanske du önskar dig en hund i julklapp ;-)
Svar från Nisse Larsson 2015-12-20 10:48
Kommer iförd hundvästen nån gång till fotoklubben. Kameran fungerar som hund för mig och ger mig massor av motion.
Jag som mest och helst håller till ute i naturen klarar mig bra med en liten ryggsäck. Men det är ju en hel del som skall med, snus, nycklar, telefon, penna/papper, vatten, kaffe, smörgåsar, batterier, servetter, paraply och förmodligen en hel del andra saker som jag inte kommer på just nu. Men jag har allt slängt en lång blick på en sådan där väst jag också någon gång.
Svar från Nisse Larsson 2015-12-20 11:02
Ojdå - glömde nycklar och paraply som får plats i västen också. I storstaden finns en hel del ficktjuvar man får tänka på så att värdeförmål förvaras i ficka med dragkedja. Sånt slipper naturmänniskor.
Jag som avskyr att bära alla tillbehör i en ryggsäck eller byxfickor ska naturligtvis ha en sån. Var hittade du den?
Svar från Nisse Larsson 2015-12-20 12:19
N Thomas Meldert 2015-12-20 21:27
Tack, Nils-Erik. Jag får nog leta reda på en butik och prova/inspektera den.Den ser riktigt bra ut när jag jämför med andra.
Det ska bli ett nöje att stöta på dig på stan N-E Säkert väldigt stilig.
/ Bengt
Svar från Nisse Larsson 2015-12-20 12:53
Säkert - den här västen kommer jag att bo i några år framöver.