Gatufotograf

Fattigpensionärer

Sverige har många fattigpensionärer. Fler än övriga nordiska länder och fler än majoriteten av EU-länder. Det handlar främst om äldre kvinnor som arbetat hela sitt liv och som har svårt att få sin ekonomi att gå ihop.

Naturligtvis borde Sverige ha råd med ett pensionssystem som ger dem en skälig levnadsvnivå. Men det tycker inte våra politiker.

Såg igår ett inslag på Statens Television som visar hur de flesta pensionärer lever lyxliv. Man blir fundersam.

Bifogar bilder på en driftig pensionär som fixar maten för dagen.

Inlagt 2018-05-15 06:24 | Läst 2333 ggr. | Permalink
Enligt Eurostat lever ungefär 355 000 svenska pensionärer under gränsen för risk för fattigdom och hur många är det som som lever på gränsen det kan man undra. Det är ett djävla system som våra politiker tycks försvara med näbbar och klor.
Svar från Nisse Larsson 2018-05-15 12:30
Kan det vara några hundratusen pensionärer till som ligger strax ovan gränsen och har svårt att klara sig?
Har alltid sagt att jag inte skulle jobba en dag efter 65! Tji fick jag! Även om jag inte arbetar heltid blir det att hänga i några år till för att få livet att gå ihop. Då har jag ändå ett stimulerande yrke och hyggliga chefer som tillmötesgår mina krav för att vara kvar och är inte utsliten som många andra. Inte hade man räknat med att bli fattigpensionär. Sedan kan man undra vad som händer med pensionen om börsen krackelerar, efter att man salufört vårt pensionskapital åt börshajar. Ur led är tiden, som någon sa! MVH Yvonne
Svar från Nisse Larsson 2018-05-15 12:32
Känner flera som är i din situation och jobbade själv heltid till 67 år.
Pensionen är ju redan beskattad en gång så man först¨r inte varför de måste ta från de som har det sämst som fattigpensionärer.
Fina bilder på damen men sorgligt är det.
Göran
Svar från Nisse Larsson 2018-05-17 07:08
Tack för gillandet av bilden. Statens skattepolitik att ta in mest pengar från de som har det sämst ställt är tragiskt.