Nisseblogg

Gatufotograf

Svårt att hålla vikten vid gatufoto

Gatufoto ger bra motion då man tvingas till långa promenader i jakt på intressanta bilder. Trötthet och hunger är ständiga följeslagare. Överallt möts man av serveringsställen som frestar med läckra kaloriintag. Att hålla viken kan då bli ett problem.

Cupcakes är till exempel bra mellanmål. Men kanske inte så nyttiga ur hälsosynpunkt. Särskilt inte om man tänker hålla vikten.

Damen fyller här disken med nybakade  bakverk. Man gräddar en saftig fet sockerkaksdeg i pappersformar och spritsar toppar ovanpå med olika innehåll. Banan, nougat och hasselnöt på de närmsta kakorna. De är viktigt att kakorna gräddas på plats så att kunderna lockas med härliga dofter.

Håller kameran nära disken och tar en bild. Utanför bild står föräldrar med barn på kö för att handla. 

Men den här gången motstod jag frestelsen att handla.

På fotoklubben talade någon om för mig att jag måste komma igång ordentligt med gatufotandet i år för att gå ned i vikt.

Postat 2019-04-08 07:12 | Läst 1113 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Olika bud om klimatet ute på stan

Promenerade genom Kungsträdgården igår. En pensionärsorganisation demonstrerade om klimathotet. Det fanns många skyltar och fanor med kärnfulla budskap.

"Don´t nuke the climate" verkade vara en förnuftig uppmaning. Om någon stat tänker atombomba klimatet så måste man givetvis säga till på skarpen.

Eller var det en apell att inte använda kärnkraft i framtiden. Om vi ska rädda  klimatet måste vi förlita oss på enbart vindkraft och solkraft. Fossila bränslen måste förbjudas.

Mestadels handlade skyltarna om att rädda klimatet.

Gudrun Schyman var huvudtalare vid eventet. Men hon ställde nog inte upp på budskapet från de här gubbarna om att klimathotet är ett påfund av FN för att göra om hela världsekonomin.

Vädret igår var härligt. Det verkar bli varmare om årstidernas cykliska förlopp återupprepas även under 2019.

Postat 2019-04-07 08:44 | Läst 967 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Börjar det bli för mycket rökförbud nu?

I sommar blir det förbjudet att röka på uteserveringar, lekplatser, busshållplatser och järnvägsperronger. Ett obetänksamt beslut av våra politiker och förmyndare. Röker inte själv men anser att det måste finnas plats för alla människor i vårt samhälle - även för rökare.

Det har redan dykt upp artiklar i tidningar från opinionsbildare som anser att det nu är dags att förbjuda all rökning utomhus. Säkerligen kommer våra politiker att också nappa på ett sånt förslag.

Tyvärr skapar sådana beslut politikerförakt.

Vem ska övervaka och straffa rökande lagöverträdare? Restaurangägarna tvingas väl se till att rökförbudet efterlevs. Annars dras väl utskänkningstillståndet in. Men är det polisen som ska jaga rökare på hållplatser och perronger? Tror väl att dom har viktigare uppgifter.

En bild på några som gillar rökning. De kommer nog att fortsätta röka många år trots alla förbud. Bilden är tagen på Hötorget i Stockholm. Tog bilden obemärkt snabbt från höften vid förbigåendet.

Postat 2019-04-03 10:03 | Läst 1432 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera