Gatufotograf

Kan churros-målare va ett framtidsyrke?

Senaste året har churros börjat säljas lite här och var. Väldigt populärt i Spanien. Så varför inte i Sverige.  Jättelika churros-avbildningar i plast syns på gatorna numera.

Med tiden får reklamen skavanker och kräver underhåll. Det kan medföra behov av konstnärliga insatser.

Rusade fram med kameran och fotade vilt när jag upptäckte den här situationen. Churros-försäljaren i bakgrunden ropade "Oj, här blir visst alla glada".

 

I vanliga fall målar konstnären i halmhatt tavlor några meter bort på Stortorget i Gamla stan. Jag vet inte om affärerna går så lysande så lite extraknäck är nog bra. Som att måla churros. Några minuter senare packade han ihop sina grejor och gick hem.

Churros med varm chokladsås har jag nån gång ätit i Spanien tillsammans med kaffe. Smakade väl OK men jag gör inte om det.

Inlagt 2018-07-23 08:13 | Läst 2158 ggr. | Permalink
Var till Madrid sista dagarna i november. Överallt såldes Churros. Bästa stället skulle vara på den gata där vi bodde. Stundtals var det köer på 40 - 50 meter. Mäktigt och något dyr chokladsås tycker jag. Ingen av oss orkade äta upp. Överreklamerat. Säger som du. OK men gör inte om det.
Sten
Svar från Nisse Larsson 2018-07-23 19:47
Själv smakade Churros för några år sedan i Las Palmas. Serverades en stor tallrik fylld av chorros, doppade dem i kaffe och åt upp alltihop. Blev väldigt mätt. Ett billigt mellanmål som alla spanjorer åt med förtjusning. Nästa besök på det här fiket blev en slät kopp kaffe.
Fick smaka dessa bakverk en gång i Barcelona, vill minnas att jag tyckte de var goda. Fast någon chokladsås var det inte till och ända tills nu så visste jag inte vad de hette.
Svar från Nisse Larsson 2018-07-24 06:37
Egentligen är det här sockerkaka i form av långa frityrstekta maskar. Finfina ingridienser således.