Gatufotograf

Nato - en kriminell organisation!

I lördags på Sergels torg i Stockholm höll skådespelaren Sven Wollter ett lysande tal. Nato utmålades som en kriminell militär organisation. Det verkliga hotet mot världsfreden är ett girigt USA som under efterkrigstiden plågat världen med alla sina krig. Sverige är nu på väg att ansluta sig till eländet.

Givetvis finns det anledning att känna oro. På Drottninggatan vid Sergels torg mötte jag den här mannen som hade en bekymrad min. Säkert hade han tagit intryck av Sven Wollters tal.  Många åhörare var förresen i hans ålder. Försedda med skägg och yvigt hår.  

Strax intill -  vid entren till H&M pågick den vanliga kommersen. Som vanligt sparade jag en slant genom att inte köpa en lott.

Fortsatte min promenad söderut längs Drottninggatan och in på Västerlånggatan i Gamla stan. Det kryllade av turister. Inga verkade bry sig om världsläget.

Det var ju vår. Solen gassade från en klarblå himmel. Det var bara att passa på och njuta. Och ha lite kul.

Inlagt 2016-05-27 07:47 | Läst 3584 ggr. | Permalink
Intressant och bra, såväl bild som text. De unga paren pussas oavsett, livet går vidare.
Svar från Nisse Larsson 2016-05-27 09:35
Livet går vidare. Tack för fin kommentar!
Som känd kommunist vill Sven Wolter naturligtvis hjälpa sina hjältar att lättare bara kunna promenera in i Sverige.
Vårt svenska försvar är ju inget större problem för Putin. Läget blir något helt annat om det innebär att hela Nato svarar med att stoppa intåget i Sverige. Nato är förvisso inte en perfekt lösning på försvarsfrågan, men av två onda ting får man välja det minst onda. Det funkade ju på Krim finns det kanske någon i Kreml som tänker.
Svar från Nisse Larsson 2016-05-27 10:20
Vänta nu. Ryssland är ju inte längre kommunistiskt!
Ingemar Svensson 2016-05-27 13:56
Ryssland, eller för den delen Sovjetunionen, har väl aldrig varit kommunistiskt. Ok, möjligen något litet en gång i tiden för cirka 100 år sedan. Diktatorer som Stalin med lakejer och den farligaste levande personen just nu Putin är vad som ligger i ena vågskålen och USA i den andra. Men behöver inte gilla någon av dem för att trivas med tillvaron.
Känner mig tveksam till politisk propaganda på en fotosajt Nils-Erik. Ha det gött!
Svar från Nisse Larsson 2016-05-27 11:45
Inget politiskt inlägg det här. Bara ett antal gatubilder från en lördagspromenad i Stockholm.
Bra bilder N-E. Neutralitet är naturligtvis det bästa. Skulle Ryssland anfalla Sverige, och vi var med i Nato tror jag inte ett dugg på att USA skulle komma hit och hjälpa oss att kriga mot Ryssland,så dumma är de inte och skulle dom vara så dumma blev det ju plötsligt världskrig. Neutralitet är naturligtvis bäst. Men som sagt vi kanske inte ska snacka politik på fotosidan, men men allt är ju politik. Som sagt fina bilder N_E
/ Bengt.
Svar från Nisse Larsson 2016-05-27 11:49
Det där är komplicerade grejer som sagt. Man kan klä ut sig på många sätt en vårdag som första och sista bilden visar.
Kommunister som Sven Wollter hatar såklart allt som har med USA och Väst att göra. Jag tror inte att man ska ta sådana här tal på alltför stort allvar. Visst ska man ha en kritisk hållning till USA, men det innebär inte att man ska lyssna på kommunister. Det är iaf min åsikt. Fint dokumenterat dock, N-E!
Svar från Nisse Larsson 2016-05-27 12:50
Wollters framförande var bra men man ska nog inte lita för mycket på kommunister som du säger.
Jag håller inte med Wollter när det gäller NATO men däremot tycker jag faktiskt att det är OK att framöra lite politiska åsikter på en fotosidan. Foto är ofta politiskt och det vore underligt om vi inte skulle kunna beröra politik i en fotodiskussion. Självklart med god ton och utan personangrepp. Tycker faktiskt att det piggar upp med lite politik bland alla oförargliga blogginlägg.

Dessutom tycker jag att Nils-Erik tar gatufoto som med sin närvaro och ögonkontakt med motiven är intressantare än mycket annan gatufotografi.

F
Svar från Nisse Larsson 2016-05-27 15:01
Bra att du lyfter fram att fotografin när den är som bäst berör människor och leder kanske till politiska ställningstaganden. Tack för omdömet om mitt gatufotande. Uppskattas verkligen.
Du är en duktig gatafotograf Nils-Erik ingen tvekan om det. Och dessa bilder är också av hög standard.
Men när du säger att det inte är en politisk inlägg .... så:

" .... o.s.v. Sverige är nu på väg att ansluta sig till eländet."

Då blir det da politiskt - och fint nog. Jag har för länge sedan beslutat att jag inte deltar och inte als på svenska. Det föreslår mitt ordförråd inte för :-) :-)
Bästa hälsningar från Erik / DK
Svar från Nisse Larsson 2016-05-27 17:58
OK! Lite grand politiskt kanske. Tack för trevlig kommentar!
Slog en lov in på din blogg Nils-Erik för att kolla lite hur snacket gick. Och måste säga att jag blir glad över den sansade tonen i inläggen. Vi behöver inte ta heder och ära av varandra och det tyder väl på någon slags mognad?? Vill i alla fall gärna tro det. Bra bilder glömde jag noga att skriva... Ha det gött!
Svar från Nisse Larsson 2016-05-29 10:46
Det är lugna puckar! Tackar Janne.😀