Gatufotograf med svartvita bilder.

Shock att besöka Gamla Stan

Det är snart två år sedan jag besökte Gamla Stan. Då knökfullt med turister. Idag lika folktomt som en helgdag i min lantliga hemstad. Jag mötte en ensam invånare på hundpromenad på ett öde Västerlånggatan. Hon tittade misstänksamt på mig. Kanske ovan vid främlingar med kamera.

Stängda butiker och öde restauranger överallt. Restaurang Den Gyldene Freden meddelade på ett anslag på dörren att man "hade en vit månad" och stängt verksamheten. Slog mig ned på deras utservering  och tog en kopp kaffe ur min medhavda termos. Kändes lyxigt. 

En optimistisk affärsinnehavare ordnade med sina varor framför sin butik. Framtidstro, En dag kommer turisterna nog tillbaka. 

  På ett ställe längs Västerlånggatan hade lite folk samlats vid en glass- och godisaffär som i forna tider. 

Gillade faktiskt den nya stillheten och friden i Gamla Stan. 

Inlagt 2021-07-26 08:55 | Läst 613 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Nils-Erik! Kul att du besökt storstan igen! Kanske får vi in lite nya bilder i gatufotopoolen så småningom? Angående friden i Gamla Stan så har jag en annan bild. Jag tycker det numer är ganska mycket folk där, inte minst turister. Det har blivit betydligt fler än för ett drygt år sedan. Du hade nog bara otur. Eller tur, beroende på hur man ser det. :)
/Anders
Svar från Nils-Erik Larsson 2021-07-26 16:47
Hej Anders. Gamla stan kanske blir mer välbesökt med tiden. Saknar inte trängseln. Det har varit dåligt med gatufotot en tid. Hoppas på bättring. Hälsar NL
Hej,
Det var fint. Egen termos på Gyllene freden.
Ha en fin vecka
Bob
Svar från Nils-Erik Larsson 2021-07-26 16:49
Det är dessvärre sällan man hänger på Gyllene Freden. Hälsar NL
Om du undrar vart alla i Stockholm tagit vägen så är de bl.a. i Vaxholm. Där är det väldigt trångt istället och ALLA utom de lokalinvånare som av några skäl inte lyckats fly ut på någon av öarna ännu, verkar äta glass där också.
Svar från Nils-Erik Larsson 2021-07-26 16:50
Vaxholm är nog perfekt för en sommarutflykt med glass och allt. NL
Hej Nils-Erik.
I vilket fall som helst blev det några olika motiv och typer - gillas..
Här i Roskilde är det färre människor på gatan när butikerna stänger kl ca. 18. Helt tomt när kaféerna stänger kl 22.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nils-Erik Larsson 2021-07-27 18:36
Hej - Inte visste jag att man kunde dricka kaffe så sent i Danmark. Det måste gå åt väldigt mycket kaffe då. Tack för uppskattningen. Hälsar NL