Gatufotograf med svartvita bilder.

Vad gör gubbarna med rälsen?

Igår förmiddag var jag på järnvägsstationen i Eskilstuna. Upptäckte de här två gubbarna. De hade varsin märklig apparat på hjul som de rullade på spåret. Struntade i skylten "Förbjudet att beträda spåren".

De gick i raskt takt i riktning mot Stockholm. Och försvann. Jag tycke det blev en kul bild. Med något slags mysterium, för mig åtminstone.

Är de nån som vet varför man gör på detta viset. Gubben närmast mig på bilden vinkade och ropade  "Jaså, du fotograferar du"!  Vinkade glatt tillbaka.

Inlagt 2020-10-17 08:24 | Läst 258 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mystiskt.. Det är nån vätska i dunkarna där.. kanske dom spritar av spåren.. Covid 19 du vet! :-)
Hälsn!
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-17 09:00
Intressant och humorfyllt svar. Man tackar. Kanske mer relevant för länge sen när man uträttade sina behov på tågtoaletten i ett hål i golvet. Hälsningar
Ja det kan man ju undra. Kanske någon rostskyddsmedel? fast man tycker ju om det går tåg på spåren så borde det hålla borta rosten, typ att man ska bromsa ibland för att ta bort rost på skivorna. Sedan så kan man ju undra varför de inte använder typ en dressin istället med medel kopplat till båda skenorna, så gör de allt på en gång och slipper att gå, känns som det finns utvecklingsmöjligheter här, kanske finns det en förslagslåda man kan skicka in några idéer till
pdahlen 2020-10-17 09:31
Antislirmedel kanske för att ge bättre fäste?
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-17 10:01
Det ligger mycket i dina funderingar. Det finns säkert en digital förslagslåda. Hälsn
Hej! Kul bra bild. Beredskapsjobb kanske för att få ut akassa?
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-17 10:02
Tackar. Avdelningen för meningslösa jobb är säkert stor på SJ.
Hälsn
Kul bild. Troligen undersöker dom rälen efter sprickor med hjälp av ultraljud.
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-17 10:03
Låter väldigt rimligt. Hälsn
Det där borde jag veta men har aldrig sett att man gjort så här. Säkert något man börjat med på senare tid. Nu är det 12 år sedan jag gick hem så tiderna förändras. Jag är helt inne på Peters förslag. Antislirmedel. Det är ju inne på en station och där vill man inte ha stopp på några tåg. Ishalka och lövhalka är vanligt. Minns särskilt när det gick timmertåg från Hargs hamn. Dom fick väldigt ofta hämtas av reservlok för dom fastnade alltid i dom uppförsbackar som var täckt med löv. Alla lok har grus som kan sprutas ut framför hjulen men det hjälpte inte. Var det nysnö, kanske bara någon m.m. och loken skulle dra iväg kanade vagnshjulen uppe på snön. Efter 10 tal meter släppte det men då kunde det redan ha blivit hjulplattor. Smällar som hörs bra när tåg åker förbi. Det är kraftiga slag. På sträckan Gävle - Borlänge gick rälsen av på över 50 ställen. Då blir det att ta bussen istället.
Sten
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-17 10:42
Jätteintressant att läsa. Trodde det fanns enkelt svar på min bilderna. Hälsningar
Måns H 2020-10-17 22:04
Anislirmedel stämmer säkert. Löv på rälsen stoppar tåg. Det vore väl bättre miljömässigt att tvätta spåren så att dom var rena, men då skulle det gå åt helt andra kvantiteter vätska och behövas roterande borstar mm.
Fick det bekräftat för en stund sedan. Det är halkbekämpningsmedel. Men den jag frågade som jobbar efter spåren var inte nöjd med medlet.
Sten
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-17 15:16
Halkbekämpning! Tack för att du gjort en riktig research. Med den vetskapen kan jag sova lugnt inatt. Hälsningar NL
Klurig bild..gäller att hålla takten så fötterna hamnar på syllarna..
Mvh/Gunte..
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-17 17:37
Det har du rätt i. Dom går på syllarna. Nåt man roade sig med som grabb. Hälsningar NL
Sprickletning kanske? Hälsningar/ Björn
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-10-18 08:31
Tack för förslaget. Kanske det ja! - Hälsningar NL