Mitt fotografiska minne

Klöver Kung

Om våra besök på Millesgården

Millesgården är ett av våra favoritställen på sommaren. Och varje gång blir det en del bilder. Som inramning till månadens profilbild tänkte jag bjuda på en bildkavalkad från Millesgården som jag samlat under de år vi bott i Stockholm. Vi åker inte dit så mycket för att se någon utställning utan snarare för att det är en utmärkt plats att koppla av på.

Min favoritstil - Jugend

Koppla av...

Europa och tjuren med en kamera från 1939

Fiket är ok

 

 

 

 

Carl Milles var svag för pelare. Kunde inte få nog.

 

 

Och så slutligen månadens profilbild som min fru tog vid en av fågeldammarna. Bildbehandlingen är också hennes. 

 

Mellanformataren

Inlagt 2013-05-31 21:02 | Läst 10045 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag delar din uppfattning om Millesgården. I unga år strövade jag någon gång runt där med kameran i handen. Men senare blev det tyvärr inte ofta av att gå dit, särskilt inte sedan jag flyttat från Stockholm. Idén med din profilbild är kul, jag utgår från att någon annan höll i kameran. Det är slående hur den skyline av Stockholm man ser därifrån har förändrats över åren.
Svar från N Thomas Meldert 2013-06-01 07:31
För mig är Millesgården framför allt en avkopplande oas i storstaden. Det är skönt att bara VARA där. De allra flesta profilbilder är tagna av någon annan. i det här fallet var det min fru som tog bilden och efterbehandlade den. Inte riktigt i min smak men jag tyckte idén var väldigt lyckad. Och så var den ju tagen på Millesgården.