Mitt fotografiska minne

George Eastman och jag

Sommaren 1950 var mammas kusin med familj i Sverige och hälsade på i Åmål. Femtio år senare gjorde vi tvärsom. 1950 fanns varken pappa eller jag i mammas värld så för oss var det första gången vi träffade släkten där. För mamma var det ett kärt återseende. Medan vi var i Rochester passade vi på att hälsa på hemma hos George Eastman i hans grandiosa hem som numera är ett museum för fotografi och film men även över den moderna fotografins grundare och företaget Kodak. En spännande plats att besöka. Här bjussar jag på lite bilder från George Eastman House på 900 East Avenue. Ett vackert hem för en speciell man.

 

 

Inne i museet var det ganska mörkt. Mörkrumskänsla.

  

Middagsbordet är dukat.

 

 

 

Det exotiska frukostrummet. Lägg märke till orgeln. George hade en anställd organist som spelade på orgeln när han åt frukost. George var en kille med stil.

 

 

 

Finrummet där det ofta spelades musik av mindre grupper.

 

 

 

Elefanthuvudet i frukostrummet.

 

 

Huset och trädgården.

 

 

 

George Eastman föddes hundra år före mig. Plus sjutton dagar. Inget konstigt med det. Det var många som föddes samma år som jag =)

Inlagt 2008-10-31 16:44 | Läst 10649 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En del kunde leva med stil.
Ser att jag har några ställen kvar att besöka i USA.
Svar från N Thomas Meldert 2008-10-31 18:08
Det är absolut värt ett besök. Hälsar jag på igen ska jag absolut gå dit igen.
Om du åker förbi Frinnaryd någon gång kan du hälsa på mig och titta på min kamerasamling.102 st.Men kom inte i morgon för då ska jag åka till Jönköping.Men om du kommer på söndag kan du följa med till Brostorp och äta ostkaka.Vi ses./Kenneth
Svar från N Thomas Meldert 2008-11-01 07:14
Tackar för inbjudan. Ska ha det i åtanke när jag åker till Småland nästa gång =) Det händer inte ofta men det händer då och då.