** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Mitt fotografiska minne

Makrolek

Vad gör man när man inte gillar att fotografera insekter och blommor med makrot? Tar på nåt annat förstås. Jag gillar ju tekniska prylar så idag blev det lite kamera closeups. D v s jag blev närgången på mina kameror. Lite övning var det också eftersom jag gärna använder kameran i mitt jobb. Jag håller ofta på med tekniska småsaker så ett makro är behändigt.

Nästan hela dagen idag har gått åt till att skanna dia med hög upplösning så jag hade rejält med dötid medan skanningarna pågick. Här lite provbilder. Fler kommer att läggas upp i nåt album.

 


Hyperfokalinställd

 

 


Vilken film?

 

 


Autofokus

 

 

 


Vilken modell?

 

 

Det var ett smakprov. Det blev en ruskig hög som jag börjat gå igenom.

Inlagt 2009-01-04 23:34 | Läst 6470 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul bilder. Gillar särskilt den översta..
Svar från N Thomas Meldert 2009-01-05 09:30
En av mina favoriter också.
Visst är macrofotografering roligt.
Och man behöver absolut inte bara fotografera blommor och små insekter. Det passar ju på vad som helst.
Kan ju inte ett skvatt om gamla rariteter men det blev fina detaljbilder i alla fall.
Kram Lena
Svar från N Thomas Meldert 2009-01-05 09:32
Tack Lena för din uppmuntrande kommentar. Visst är det kul och lite utmanande att hålla sig borta från naturen med makrot =)
Fina bilder Thomas!
Makro kan man amnvända till allt möjligt
mvh
Bengt
Svar från N Thomas Meldert 2009-01-05 10:57
Jo naturligtvis kan man det =)
Jag scannar också diabilder idag. Tiffarna blir 100 Megabufflar styck, det går otroligt lusigt och att sänka upplösningen gör inte processen snabbare... Fota är roligare!

God Fortsättning!

Magnus
Svar från N Thomas Meldert 2009-01-05 17:25
Jag nöjde mig med 2400 dpi och då blev det drygt 20 Mb. 20 minuter tog det för fyra stycken samtidigt i skannern. Det fanns gott om tid att leka med makrot =)
Kör du med Pers projektorskanner, eller?
Jo, det är Pers scanner. Det verkar som om den scannar lika långsamt oavsett vilken upplösning man väljer att spara bilderna i så jag spar dem i 3600. Minne är billigt brukar man ju säga. Vad jag sedan ska ha filerna till är en annan fråga, det mesta är inte något man egentligen vill spara för eftervärlden i alla fall!

Det tar ca 3 minuter per bild vilket gör att en "normalsemester" som för tio år sedan var ca fyra rullar dia tar en dag att scanna. Man måste dessutom titta till den rackaren lite då och då eftersom den har en benägenhet att haka upp sig.
Svar från N Thomas Meldert 2009-01-06 16:20
Jag står på kö hos Per men efter att ha tittat igenom alla fyratusen bilder är jag benägen att lägga ner det projektet.Jag har ju projektorn kvar...